PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 2., vasárnap

Így lehet készpénzt csinálni a Szép Kártyán lévő pénzből

Így lehet készpénzt csinálni a Szép Kártyán lévő pénzből

A magyar leleményesség ismét úttörő, ugyanis sokan megtalálják a módját annak, hogy hogyan tegyék készpénzzé a SZÉP kártyájukon lévő összeget, ja és persze, hogy hogyan fizessenek ki belőle külföldi nyaralást.


Sajnos egyre általánosabb a tapasztalat hogy a vendéglátóhelyek és a felhasználók,a kártyatulajdonosok s visszaélnek a SZÉP kártya nyújtotta lehetőségekkel.Eredetileg azért hozták létre ezt a manapság igen népszerű cafeteria juttatást, hogy a belföldi turizmust fellendítse, ehhez képest most egyre többen csinálnak készpénzt a kártyán lévő összegből, sőt arra is van lehetőség, hogy külföldi nyaralásukat fizessék ki ebből az összegből.
Sajnos egyre gyakoribb, hogy a SZÉP kártyát elfogadó éttermekben a névérték körülbelül egyharmaddal csökkentett összegét készpénzben kifizetik a felhasználónak, aki ebből a pénzből szabadon költekezhet.Az is előfordul, hogy egyesek más nevére kiállított plasztiklappal fizetnek, a tulajdonosnak pedig a kártyára helyezett összeg háromnegyedét adják készpénzben.
Az utazási irodák és a szállásközvetítő sem restellkednek ha egy kis plusz pénz villan fel a szemük előtt.A jelenleg hatályos rendelet szerint az utazási iroda elfogadhat fizetőeszközként SZÉP kártyát, a törvény második fel természetesen úgy szól, hogy csak belföldi utazás esetén és csak teljes csomagok foglalása esetén.A végeredmény sokszor nem ez….

Privátbankár-vélemény
Az már a korábbi, üdülésicsekk-korszak óta megszokott, hogy strandok környékén emberek ajánlgatják, hogy készpénz helyett fizessünk a nekik rendelkezésükre álló utalvánnyal, vagy épp SZÉP-kártyával. Forrás : www.privatbankar.hu
www.privatbankar.hu nyomán írta K.A.