PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 2., vasárnap

Hogyan lehet lekerülni a BAR listáról?

Hogyan lehet lekerülni a BAR listáról?

Mikor lehet lekerülni a BAR listáról?
A BAR lista azon hiteladósoknak a listája, akik a bankokkal hitel- vagy hiteljellegű szerződést kötöttek és az abban foglalt kötelezettségeiknek nem tettek eleget, illetve 90 napon túl a minimálbérnél nagyobb tartozást halmoztak fel.


A BAR listán több mint 300 ezer természetes személy neve és összesen 500 ezer mulasztás szerepel. A természetes személyeknél nyilvántartásba veszik a születéskori családi és utónevet, a születési helyet és időt, az édesanya nevét, a jelenleg használt nevet, állampolgárságot, személyi igazolvány, vezetői engedély és útlevél számot, a lakcímet, postacímet.
Aki fent van a BAR listán, annak hitelkérelmét automatikusan elutasítják. Bár a dolog összetett, hiszen aktív és passzív BAR listás státusz is van. Az aktív BAR listásnak jelenleg is tartozása van, míg a passzív már rendezte azt.
A BAR listában a mulasztást akkor zárják le, ha az ügyfél a teljes tartozását kiegyenlíti. Ez történhet a hátralék kifizetésével, fedezet felhasználásával, kezes segítségével vagy a szerződés módosításával. A BAR listában a lezárt mulasztások még egy bizonyos ideig láthatók, így az adósra vonatkozó előzményeket vissza lehet keresni. Ma ez a láthatósági idő 5 év.
Évente egyszer minden természetes személynek joga van információt kérni arról, hogy milyen adatai láthatók a BAR listán.
Forrás : http://www.hitelsziget.hu/