PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 3., hétfő

Szülőknek nagyon fontos információk!

Szülőknek nagyon fontos információk!

Ha óvodás korú gyermeke van feltétlenül olvassa el az összefoglalót, mert sok változás jön ősztől, mely ezeket a családokat érinti!
Szeptembertől változik a gyermek óvodába járatásának szabályozása.
Ezek a változások jönnek 2015. szeptember 1-től:


1. Kötelező óvodába járás

A 3 éves kort betöltött gyermekeknek kötelező óvodába járni szeptembertől, amennyiben az igazolatlan hiányzás eléri a törvényben meghatározott 20 napot, úgy a családtól januártól megvonják a családi pótlékot. Vagyis az a gyermek aki az adott évben augusztus 31-ig betölti ezt az életkort, ugyanazon év szeptemberétől már óvodai foglalkozáson kell részt vennie, legalább napi 4 órában.
Sajnos jellemzően kevés az óvodai férőhely, ezért a kormány egy nagy óvodai férőhely bővítési programot készített elő, melynek keretében 2000-el több óvodai férőhely lesz, összesen 64 települése.

2. Tartózkodási hely ellenőrzés


Egy új törvénynek köszönhetően 2015. szeptember 1-től az óvodának jogában áll ellenőrizni, hogy a gyermek ténylegesen ott lakik, ahol a tartózkodási helye van a papírjai alapján.Magyarul a szülőknek igazolni kell, hogy a gyermek ténylegesen ott lakik, amellyel bejelentették az óvodában. Ehhez igazolást a helyileg illetékes védőnő adhat, ha azonban a felszólítástól számítva 15 napig nem bizonyosodik be, hogy a gyerek valóban ott él, akkor az akár el is vesztheti a férőhelyét.

3. Óvodai beiratkozás
Az óvodai beiratkozásokat jellemzően tavasszal írják ki az illetékes önkormányzatok! A jelentkezés egyáltalán nem jelent még felvételt, erről a későbbiekben értesítik ki a szülőket.
A beiratkozásra a jelentkezési lapot, a gyermek személyi igazolványát vagy anyakönyvi kivonatát, valamint a lakcímkártyáját kell vinni, illetve a szülő személyi igazolványa és lakcímkártyája szükséges hozzá.