PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 5., szerda

Erzsébet utalvány iskolakezdés előtt – hamarosan postázzák! Tudd meg kinek jár!

Erzsébet utalvány iskolakezdés előtt – hamarosan postázzák! Tudd meg kinek jár!

Hamarosan megkezdik az Erzsébet utalványok kézbesítését azoknak, akik jogosultak rá augusztusban. Sok rászoruló család évente 2-szer, augusztusban és novemberben gyermekvédelmi Erzsébet utalványt kap anyagi terheik enyhítésére.


Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 20/A. § b) pontja értelmében a települési önkormányzat jegyzője annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága a tárgyév augusztus 1‐jén fennáll, a tárgyév augusztus hónapjára tekintettel természetbeni támogatást nyújt fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet‐utalvány formájában.
A gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló 149/1997. (IX.10.) Korm. rendelet 68. § (8) bekezdése alapján Önkormányzatunk az Erzsébet‐utalványok jogosultak részére történő kézbesítését 2015. augusztus hónapban postai úton biztosítja. A Magyar Posta Zrt. 2015. 08. 31. napjáig kézbesíti az Erzsébet utalványokat a jogosultak címére.
Tájékoztatjuk, hogy a Magyar Posta Zrt. sikertelen kézbesítés esetén kézbesítési értesítőt hagy a lakcímen, amelyen tájékoztatja a jogosultat az átvétel módjáról, idejéről. A jogosultnak a kézbesítés megkísérlését követő 10. munkanapig van módja a postahelyen a küldeményt átvenni. A határidő eredménytelen elteltét követően az át nem vett küldemények az Önkormányzat részére visszaküldésre kerülnek.
Az Önkormányzat részére visszaküldött Erzsébet utalványok jogosultjait értesítő levélben tájékoztatjuk a részükre járó utalványok átvételének helyéről és az ügyfélfogadási időről.
Figyelem, ezt a tájékoztatót Nyíregyháza önkormányzata tette közzé, de minden városban, településen hasonló szabályok érvényesek, de mindenkinek érdemes a helyileg illetékes önkormányzaton érdeklődni az esetlegesen helyi specialitásokról!
Forrás : http://varoshaza.nyiregyhaza.hu