PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 5., szerda

Szeptembertől gyermekenként 7-10 ezer forintot takaríthat meg sok család!

Szeptembertől gyermekenként 7-10 ezer forintot takaríthat meg sok család!

Minden rászoruló diák ingyenes étkezése biztosított.
A kormány az idei nyári szünetben is biztosítja a rászoruló diákok mindennapi ingyenes étkezését, szeptembertől pedig az eddigiekhez képest háromszor annyi gyermek étkezhet majd térítésmentesen a bölcsődékben és az óvodákban.


A Fidesz-frakció szóvivője, Dunai Mónika elmondta, a mostani nyári szünidőben több mint 140 ezer gyermek részesül ingyenes étkeztetésben, erre az idén 3 milliárd forintot bocsátottak az önkormányzatok rendelkezésére. Ez több mint a duplája annak, mint amit 2009 előtt a baloldali kormányok szántak erre a célra, amelyek ezzel magukra hagyták a rászoruló családokat és az önkormányzatokat – tette hozzá.
A frakciószóvivő hangsúlyozta, évközben is a korábbiaknál sokkal több pénzt fordít gyermekétkeztetésre az állam, a kormányváltás óta a forrásokat megduplázták.
Szeptembertől pedig – folytatta – még több, háromszor annyi gyermek étkezhet majd ingyenesen a bölcsődékben és az óvodákban, mint eddig. Jelenleg a bölcsődések és az óvodások 27 százaléka térítésmentesen, 16 százaléka pedig féláron étkezhet, szeptember 1-jétől azonban már 90 százalékuknak lesz ingyenes az étkezés. Így például egy olyan család, amely eddig nem kapott gyermekétkeztetési támogatást, havonta gyermekenként 7-10 ezer forintot takaríthat meg – közölte Dunai Mónika.
A Fideszben “határozottan azt szeretnénk, ha egyetlen gyermek sem maradna éhesen köznevelési intézményben”, ami ezekkel a lépésekkel meg is valósul – mondta a kormánypárti frakció szóvivője.