PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 29., szombat

Friss – Mégis kell a gyereknek adókártya a családi adókedvezmény igénybevételéhez!

Friss – Mégis kell a gyereknek adókártya a családi adókedvezmény igénybevételéhez!


Egy évvel elhalasztaná a családi kedvezmény igénybevételéhez kötött kötelező adóazonosító használatot a parlamenthez pénteken benyújtott fideszes törvényjavaslat, amely az adóhatóságot pedig arra kötelezné, hogy hivatalból képezze meg azon 25 év alatti állampolgárok adóazonosító jelét, akik még nem rendelkeznek ilyennel.


A Selmeczi Gabriella, Völner Pál és Bánki Erik (Fidesz) által jegyzett javaslat módosítaná a személyi jövedelmadóról (szja) szóló törvényt annak érdekében, hogy kellő felkészülési időt biztosítson az adóazonosító kötelező használatának bevezetésére.

A módosítási javaslat szerint
az adóazonosító jelet a családi kedvezmény érvényesítéséhez csak a 2016-ról 2017-ben elkészítendő adóbevallásban, munkáltatói adómegállapításban, valamint a 2017-ben adott adóelőleg nyilatkozatokban kell kötelezően alkalmazni. A 2017. január 1. előtt megtett nyilatkozatok esetében adóazonosító jel hiányában továbbra is elegendő az eltartottak, kedvezményezett eltartottak természetes személyazonosító adatait és lakcímét megadni.
A kormánypárti képviselők továbbá az adózás rendjéről szóló törvény módosításával arra köteleznék az adóhatóságot, hogy a magánszemélyek kapcsolódó adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében hivatalból képezze meg az adóazonosító jelet azon magánszemélyek részére, akik 2016. december 31-ig nem töltötték be a 25. életévüket.
A hatályos szabályozás szerint a 2016-os adóévről szóló bevallásban, munkáltatói elszámolásban a családi adókedvezmény kizárólag akkor érvényesíthető, ha az eltartottak, kedvezményezett eltartottak – a magzat kivételével – adóazonosító jele a nyilatkozaton szerepel.
Az állami adóhatóság a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartását kezelő központi szerv adatszolgáltatása alapján a 2005. december 31. után született gyermekek részére képzi meg hivatalból az adóazonosító jelet, azok pedig, akik 2006. január 1. előtt születtek, a hatályos jogszabályi rendelkezések szerint nyomtatványon nyújthatják be igényüket.
Szerző: MTI
Forrás : vg.hu