PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 29., szombat

Sokaknak olcsóbb lesz a szemétszállítás január 1-től!

Sokaknak olcsóbb lesz a szemétszállítás január 1-től!

A kormány rendeletében jövő január 1-jére halasztotta a szemétszállítóknak azt a kötelezettségét, hogy két űrméretű kukát ajánljanak fel az ügyfeleknek. Eredetileg a jogszabály július 1-jétől lett volna hatályos, hétfőn azonban az új rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben.


A kötelezően felajánlandó két kuka közül az egyik nem lehet nagyobb 80 literesnél. Ha viszont valaki egyedül használ egy ingatlant, akkor a választható kisebb kuka nem lehet nagyobb 60 liternél. Az egyedüli használatot az önkormányzat igazolja. Januártól kell alkalmazni azt az előírást is, hogy a 80, illetve a 60 literesnél nagyobb kukát milyen feltétellel ajánlhatja fel a szemétszállító. Eszerint a gyűjtőedényt egyedi azonosító jellel kell ellátni, az ürítést pedig – az azonosító jel alapján – elektronikusan rögzíteni kell.
MTI
Sokaknak túl nagy a jelenleg kihelyezett kuka, sokan még a felét sem tudják megtölteni, viszont a díjat a kuka után kell fizetni, nem az elszállított hulladék mennyisége után, így a díjuk állandó függetlenül attól, hogy mennyi szemetet termelni. Jövő januártól lesz lehetőségük arra, hogy a jelenleginél kisebb kukát válasszanak, így kevesebb szemétszállítási díjat kell majd fizetniük.



A fenti cikkben megtalálható, hogy kinek lesz erre lehetősége és mit kell tennie azért, hogy kisebb kukát kaphasson! Az egyedülállóknak igazolást kell kérniük majd az önkormányzattól, hogy valóban egyedül használják az adott ingatlant és ezt az igazolást kell eljuttatniuk a szolgáltató felé!