PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 17., hétfő

Így kaphatsz 63 ezer forint támogatást augusztusban

Így kaphatsz 63 ezer forint támogatást augusztusban

Évente egyszer bárki, akinek a gyereke a közoktatásban tanul és kap családi pótlékot. A támogatás idén maximum 31.500 Ft lehet, és csak utalvány formájában lehet kiadni.
Az utalványt tankönyvekre, iskolaszerekre, ruházatra lehet költeni a szerződött boltokban.
Akár mind a két szülő kaphatja béren kívüli juttatásként az iskolakezdési támogatást, írja a Promenád.hu.


2015-ben az iskolakezdési támogatás CSAK utalvány formájában adható 31 500 Ft/fő/gyermek értékig vagy ha mindkét szülő megkapja a támogatást, akkor ugyanazért a gyermekért a szülők összesen 63 ezer forint támogatást kaphatnak az iskolakezdésre!

Az utalvány országszerte
több mint 17.000 üzletben használható fel a hiper- és szupermarketektől kezdve a könyvesboltokon és a papír-írószer üzleteken át a ruházati és sportboltokig. Ezen felül a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-n (KELLO) keresztül rendelt tankönyvek ellenértékét Sodexo ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS utalvánnyal is kifizethetik a szülők a kijelölt postahivatalokban és KELLO pontokon.
Kinek jár?
Továbbra is azok a szülők részesülhetnek a támogatásban, akiknek a gyermeke a közoktatásban részt vesz, és a gyermeknek családi pótlékra jogosult szülője, vagy e szülőnek közös háztartásban élő házastársa. Tehát a saját gyermek után, ha egy háztartásban élnek, mindkét szülő kaphat támogatást, akár ugyanattól a munkáltatótól is.
Ha a szülők netán különváltak, az a szülő jogosult a juttatásra, akinek a háztartásában él a gyermek, aki a családi pótlékot kapja. Élettársi kapcsolat esetén viszont csak a saját gyermek után él a jogosultság. Ha valaki a párja gyermekét neveli közös háztartásban, csak házastársi kapcsolatban nyer jogosultságot. ( Forrás : http://www.piacesprofit.hu/ )
Az utalványok érvényessége
Az utalvány érvényességi ideje a törvény rendelkezéseinek megfelelően alakul. A tanévkezdés előtt 60 nappal lehet megkezdni az utalványok elköltését, 2015. december 31-ig érvényesek az utalványok.