PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 6., csütörtök

ÍGY változik a CSED és a GYED – júliusban változott , januárban újabb módosítások jönnek

ÍGY változik a CSED és a GYED – júliusban változott , januárban újabb módosítások jönnek

Ezekben az ellátásokban 2015. júliusában már több módosítás is életbe lépett, 2016. januárjában újabb módosítások jönnek! Ezeket a változásokat, új számításokat tisztázza a cikk! A CSED és GYED mellett a jövedelem fogalma is megváltozott, ami nagyon sok családot érinthet!


Az módosításokat azért vezették be, hogy minél több édesanya menjen vissza dolgozni a 2 gyermekének megszületése között.Ha nem teljes munkaidőben, akár részmunkaidőben is!

CSED-t vagyis csecsemőgondozási díjat a következő változtatások érintik:
Új számolási szabályt vezettek be, amely akkor lép életbe, amikor a 2. gyermek megszületik! Akkor ha a második gyermek az előző gyermek GYED vagy GYES ellátása, vagy annak lejártát követő 1 éven belül születik.
Ennek további feltététele is van, mégpedig az, hogy az utolsóként megállapított ellátás alapja kizárólag a jogosultság kezdő napján fennálló jogviszonyban elért jövedelem figyelembevételével kerüljön megállapításra. Amennyiben a fent említett feltételek teljesülnek, abban az esetben a kiszámolt ellátás alapját össze kell hasonlítani a gyermek születését megelőzően utolsóként született gyermek jogán megállapított CSED naptári napi alapjával, és amelyik ellátás naptári napi alapja magasabb, azzal kell az új ellátást megállapítani.
A GYED-et érintő változások :
A GYED-nél is bevezették a kedvezmény szabályt, melyet fent a CSED-nél említettünk. De itt mindenképpen tudnunk kell, hogy a GYED alapja, az előzőekben megállapított CSED alapjával hasonlítandó összehasonlítandó.
Megmarad a GYED maximális korlátja! Vagyis ha a biztosított egyszerre több jogviszonnyal is rendelkezik, abban az esetben jogviszonyonként megállapított díjakat egybe kell számolni, és az így egybeszámolt összeg nem haladhatja meg a törvényben meghatározott legfelső összeget, amely 2015-ben nem lehet több, mint bruttó 147 000 Ft.
A cikk http://www.piacesprofit.hu/ cikke alapján készült, írta K.A.