PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 19., szerda

Íme a legelőnyösebb bankszámlák közalkalmazottaknak

Íme a legelőnyösebb bankszámlák közalkalmazottaknak

2 bank is van, ahol kimondottan közalkalmazottaknak szóló bankszámlacsomagot kínálnak. Az ember ilyenkor automatikusan azt hinné, hogy ha közalkalmazottak igényei szerint alakították ki a bankszámlát, akkor biztosan jól s járnak vele a közalkalmazottak, de a legnagyobb meglepetésünkre ez nem így van. Több olyan bankszámla is van, amivel sokkal jobban járhatunk közalkalmazottként, mint a kimondottan közalkalmazottaknak kitalált bankszámlákkal.


A következő, közalkalmazottaknak szánt számlák átlagos, 150 ezer forint körüli jövedelmet és átlagos bankszámlahasználatot feltételezve kedvezőek lehetnek.

Nézzük meg, melyik 2 számlát találták ki kimondottan közalkalmazottaknak :
MKB Perspektíva Fix számlacsomag

Néhány napra reppent még csak fel hír, hogy egyre többen vehetik igénybe ezt a számlacsomagot, most már kormánytisztviselők, a köztisztviselők, valamint a közalkalmazottak is igénybe vehetik ezt a számlát. A bankszámla igénybevételének feltétele a minimum havi bruttó 185.000 Ft-os jövedelem, melyet a kártyára utalnak minden hónapban. Ez körülbelül nettó 120 ezer forintot jelent!
Korábban kizárólag az FHB Bank volt az, amely kimondottan közalkalmazottaknak készített számlacsomagot, de mivel az MKB most bővített, így ez a 2 bank rendelkezik jelenleg kimondottan közalkalmazottaknak szánt számlacsomaggal.
Ha csak 2 ilyen speciális bankszámla létezik, akkor felmerül a gondolat, hogy biztosan nagyon jó, hiszen csak egy kimondott körnek találták ki, az ő igényeikre szabva, de ha kicsit jobban belemélyedünk a témába rájöhetünk, hogy ez közel sincs így.
Tehát ha átlagos 150 ezres jövedelemmel és normál, átlagos bankszámlahasználattal számolunk, akkor a következő következtetésekre jutunk! A fenntartási költségek az MKB Banknál 1.114 Ft az első évben, 1.288 Ft a második évben, az FHB Bank esetében pedig 1.289 Ft, illetve 1.205 Ft-ot jelent a fenntartás költsége.
Mindenképpen itt kell megemlítenünk, hogy ha az átlagos számlahasználatot vesszük és a 150 ezres havi jövedelmet, akkor ennél egy sokkal csábítóbb mezei bankszámlát is találunk, aminek a havi díja mindössze 112 Ft az első évben és 418 Ft a második évben.
A tíz legjobb számlacsomag átlagos fenntartási költsége is csak havi 487 Ft az első évben, míg 662 Ft a második évben.
Közalkalmazotti számlacsomag…..nincs miről beszélnünk….