PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 7., péntek

ITT ellenőrizheted, hogy tényleg bejelentett-e a főnököd!

ITT ellenőrizheted, hogy tényleg bejelentett-e a főnököd!

Elképesztő sajnos, hogy hány olyan magyar cég illetve vállalkozó van, aki spórolás céljából a munkavállalóival, dolgozóival trükközik. Sokan vannak, akik feketén foglalkoztatják alkalmazottaikat, sokszor úgy, hogy az alkalmazott nyugodt, mert azt hiszi be van jelenve, aztán egyszercsak jön a kellemetlen meglepetés. Vannak olyan vállalkozók is akik sportot űznek abból, hogy a próbaidő letelte után elküldik a a dolgozóikat.


Nagyon fontos, hogy biztosan tudjuk, hogy bejelentett munkavállalóként dolgozunk-e, hiszen ezen múlik, hogy jogosultak vagyunk-e különféle családtámogatásokra, egészségügyi ellátásra és később a nyugdíjunk is ezen fog múlni.

A NAV végre összeállított
egy országos listát, ha úgy tetszik feketelistát, melyen azok a cégek és vállalkozók szerepelnek, akik feketén dolgoztatják munkavállalóikat. Csak júniusban több mint ötezer cég dolgoztatott feketén.
Most ellenőrizheted, hogy tényleg bejelentettek-e.
A listát ezen a linken találod meg : http://www.nav.gov.hu/nav/adatbazisok/benemjelentett/be_nem_jelentett.html

Másod be a böngésződbe, majd a lap alján kattints a Be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózók összesített táblázata (2015. júniusi adatokkal) és töltsd le a dokumentumot és máris feltárul előtted az igazság! Illetve nem egészen, mert egy kicsit tovább kell menned, mert ebben a táblázatban arról fogsz információt kapni, hogy találtak-e hiányosságokat annál a a munkaadónál, cégnél, ahol dolgozol.
Ha nincs kedved végigbogarászni az összes nevet, a dokumentumban a Ctrl+F billentyűkombináció megnyomásával kereshetsz a névre, városra, vagy bármilyen, a listában szereplő kulcsszóra.
A bejelentés tényét saját személyednél a Magyarország.hu regisztráció után lehet valóban ellenőrizni.
A regisztráció birtokában belépés után két helyen kell ellenőrizni a bejelentés tényét.
1. / Foglalkoztatási jogviszony ellenőrzése Itt az OEP rendszerhez navigálava TAJ szám alapján lehet ellenőrizni, hogy a munkáltató leadta a T1041-es nyomtatványt. Ezt általában beküldik, mert a dolgozó hamar észreveheti, ha nem küldik be. Orvos, patika különböző színekben pompázik a TAJ szám !!! Tehát, itt még nem szabad megnyugodni.
2./ EBEV szolgáltastás fülön belül a biztosított járulék bevallás lekérdezése.
Na itt jöhet a meglepetés, hogy az OEP -nél jogviszonyt jelző rendszer ellenére az u.n. havi 08 bevalllást már nem küldik be. Tehát nincs járulék alapot képző jövedelem a neved alatt. Így betegség idején vagy nyugdíjazáskor derül ki, hogy nincs táppénz alapod, illetve nyugdíjszámításnál figyelembe vehető jövedelmed, mert a munkáltató nem vallotta be és nem fizette be legalább a minimálbér szerint egészségbiztosítási ill. nyugdíjjárulékot sem.