PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 11., kedd

Itt lesz kiemelt NAV ellenőrzés

Itt lesz kiemelt NAV ellenőrzés

Az adóhivatal idén kiemelt figyelemmel fog ellenőrizni nagyon nagyon sok embert.
Idén reflektorfénybe kerülnek majd az egyéni vállalkozók. Emellett nagyon nagy figyelmet fognak fordítani az internetes kereskedők ellenőrzésre, illetve a pénztárgépet használókra is lecsapnak, most azonban már nem a segítő ellenőrzés lesz a cél, hanem a kockázatelemzés. Megközelítőleg 4000 revizor fogja ellenőrizni a célcsoportokat.


Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese nyilatkozott a kérdésebn és elmondta, hogy nekik a fő céljuk a költségvetés bevételeinek biztosítása.Idén is több új eszközt fognak bevetni ennek a célnak az érdekében.

Mindenképpen számíthatnak
a Nemzeti Adó – és Vámhivatal ellenőrzésére azok akik adóminimalizálók és azok is, akik elmulasztottak számlát kiállítani a termékértékesítésről vagy szolgáltatásnyújtásról vagy fiktív számlát bocsátottak ki.
Jó eséllyel esnek ellenőrzés alá azok a cégek és vállalkozók is, akik elektronikus kereskedelemmel foglalkoznak és egyre magasabb bevételt érnek el évről évre.
Nem csupán a járulékok befizetését fogják vizsgálni, nagy figyelmet fordítanak majd az adókedvezményekre is, melyek jogszerűségét vizsgálják majd és a munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó cégek is alapos ellenőrzésre számíthatnak.
Idén különös figyelemmel vizsgálják majd a például vendéglátókat, fodrászokat, kozmetikusokat, víz- és gázszerelőket.
Fokozott figyelmet és több ellenőrzést kapnak az egyéni vállalkozók, mert a NAV szerint az általuk bevallott jövedelem és fizetett adó minimális a munkaviszonyban szerzetthez képest. Az egyéni vállalkozók mellett az őstermelőkre is nagy hangsúlyt fektetnek majd.
Nagy figyelemmel ellenőrzik az árumozgásokat (ekáer), az online pénztárgépek használatát, a munkaerő-kölcsönzést, a székhelyváltókat és a készpénz-forgalmat.
A mezőgazdaság, azon belül a sertéstenyésztés, a húsfeldolgozás és -tartósítás valamint a fakitermelés is nagy ellenőrzésekre számíthat.