PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.2015. augusztus 31., hétfő

ITT A NAV tanácsa az új SZOCPOLHOZ – ezreket spórolhatsz meg!

ITT A NAV tanácsa az új SZOCPOLHOZ – ezreket spórolhatsz meg!

Háromezer forintot spórolhat az a CSOK-ra pályázó, aki a nyilvános adatbázisba kéri felvételét – derül ki a NAV tájékoztatásából.
A NAV tapasztalata szerint is élénk érdeklődés övezi a 2015. július 1-jén hatályba lépett lakásépítéshez, -vásárláshoz igényelhető, vissza nem térítendő állami támogatást – írja közleményében a NAV.


A kormányrendelet alapján a családok otthonteremtési kedvezményének (CSOK) egyik feltétele, hogy az igénylő 15 napnál nem régebbi okirattal igazolja, hogy a NAV-nál nincs nyilvántartott köztartozása, vagy a kérelem benyújtásának időpontjában szerepeljen a köztartozásmentes adózói adatbázisban.

Az együttes nemleges adóigazolást a NAV állítja ki kérelemre, melynek illetéke háromezer forint.
Az elektronikus ügyintézésre kötelezett magánszemélyek adóhatósági igazolás kiadással kapcsolatos kérelmeiket csak elektronikusan – az ügyfélkapun – vagy telefonon a NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerén nyújthatják be.
Az elektronikus ügyintézésre nem kötelezettek személyesen a NAV ügyfélszolgálatain és postán is benyújthatják kérelmüket.
Aki szerepel a köztartozásmentes adózói adatbázisban, annak a későbbiekben sem kell külön kérnie a tartozásmentességről szóló igazolást. Az adatbázisba kerülés feltétele a KOMA elnevezésű nyomtatvány ügyfélkapun történő benyújtása a NAV-hoz. A nyilvános köztartozásmentes adózói adatbázisban szereplő adatok havonta egyszer, minden hónap 10-én frissülnek, az adatbázisban kizárólag az az adózó szerepelhet, aki a kérelmét legkésőbb a tárgyhónap utolsó napján benyújtotta. A nyilvános adatbázisban szereplés további előnye, hogy a kérelem benyújtása illetékmentes – zárul a hatóság Facebook-oldalán megjelent közleménye.
Forrás : ado.hu