PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 24., hétfő

Januártól összevonják a családsegítést és a gyermekjóléti szolgáltatásokat

Januártól összevonják a családsegítést és a gyermekjóléti szolgáltatásokat

A családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatás januártól kizárólag egy szolgáltató keretében működtethető, az önkormányzatoknak még az idén létre kell hozniuk az új intézményeket, ennek érdekében október 31-ig felül kell vizsgálniuk a feladatok ellátásának módját, szervezeti kereteit és az erre kötött ellátási szerződést – írja a Napi Gazdaság az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egy háttéranyagára hivatkozva.


Januártól a szolgáltatás települési szinten a család- és gyermekjóléti szolgálat, járási szinten a család- és gyermekjóléti központ keretében fog működni.

A járásközponti család- és gyermekjóléti központo
k száma országosan 48-ról 198-ra emelkedik, ezek feladata lesz a gyermekek védelembe vételével kapcsolatos hatósági munka tervezése, a gyámhivatallal való kapcsolattartás, továbbá olyan speciális szolgáltatások biztosítása, amilyenekkel nem rendelkezik minden szolgálat.


Az összevonás részeként 2018-tól a család- és gyermekjóléti központ végzi az iskolai és óvodai szociális segítő tevékenységet.
A szolgáltatások összevonásával a finanszírozás is megváltozik: a jövőben a hátrányos helyzetű települések több forrást kapnak, hogy az ellátandó családok számához igazodva a térség több családgondozót tudjon foglalkoztatni.


Forrás : hirado.hu