PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.2015. augusztus 28., péntek

Kelengyepénz kismamáknak – akár 99 ezer forintot is kaphatsz támogatásként!

Kelengyepénz kismamáknak – akár 99 ezer forintot is kaphatsz támogatásként!

A szülési támogatás célja a család, mint a társadalom alapvető egységének segítése, a gyermekvállalás feltételeinek javítása, a gyermek születését követően az anyagi terhek csökkentése. A családnak nyújtott támogatás elismeri a család és gyermekvállalás fontosságát.


Gyermekünk születése után a lakóhelyünk szerinti illetékes önkormányzathoz kérelmet nyújthatunk be születési támogatásért (életkezdési támogatásnak is nevezik). Ez nem jár automatikusan, az önkormányzat költségvetése eldönti, hogy adja-e ezt a juttatást vagy nem.
Egyetlen feltétele van, hogy a szülők közül valamelyik már meghatározott ideje (általában 1 éve) a település állandó lakója.Ha esetlegesen az édesanya nem lakik még 1 éve az adott helyen, de az édesapa igen, akkor is érdemes igényelni a támogatást, mert méltányossági alapon az édesapának is megítélhető a támogatás.

-a születési támogatást a gyermek születését követő 60 napig lehet igényelni.
- a támogatás összege településenként változó.
- nem kötelező, hanem adható támogatás.
- egyszeri támogatás
- ne tévesszük össze az “anyasági támogatással”!
A támogatás tehát nem kötelező csak adható, ahol az önkormányzat képviselő testülete megszavazta ott jár, ahol nem szavazták meg ott nem jár. Általánosságban néhány tízezer forintos összegről van szó, de van ahol ennél jóval magasabb, az egyik budai kerületben például 99 ezer forint feletti a támogatás összege.
Forrás : http://www.pest.imami.hu/