PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 25., kedd

Két év múlva minden általános iskolás ingyen kapja a tankönyveket

Két év múlva minden általános iskolás ingyen kapja a tankönyveket

A tankönyvpiacon végrehajtott reformok működnek, két év múlva már minden általános iskolás ingyen kapja majd a tankönyveket – mondta a Fidesz-frakció szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Dunai Mónika hangsúlyozta: a kormánypárt minden támogatást megad a szülőknek ahhoz, hogy nekik is könnyebb legyen az iskolakezdés.


Az új tankönyvek a székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában 2015. augusztus 3-án. Az iskolába szállították ki elsőként a 2015-16-os tanév tankönyveit.

A jövő héten kezdődő tanévben az iskolások túlnyomó többsége ingyenesen vagy kedvezményesen jut tankönyvhöz – közölte. Tájékoztatása szerint a 2015-2016-os tanévben az általános iskolák első, második és harmadik osztályosai kapják térítésmentesen a könyveket.
A politikus arról is beszélt, hogy a tankönyvpiaci reformokkal véget ért a kiadványok árának “két évtizedes szárnyalása”. Tavaly az átvett tankönyvkiadók tankönyveinek ára átlagosan 15 százalékkal, 2015-re pedig 36 százalékkal csökkent a 2013-as árakhoz képest.
A Fidesz-frakció szóvivője szerint mindezzel szemben a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején “szinte rémálomszerűek voltak a tanévkezdések”. 2005-ben magánkézbe adták a tankönyvkiadást, kiszolgáltatva ezzel a szülőket a magánkiadók üzleti érdekeinek – mondta, hozzátéve: a tankönyvellátás privatizációjával hagyták, hogy a tankönyvek ára akkor az egekbe szökjön, “a gyermekek pedig összevissza tanultak mindenféle tankönyvekből”. A szocialisták kormányzásuk idején még a tankönyvellátásból is üzletet csináltak – fogalmazott Dunai Mónika.
Szerző : MTI
Forrás : hirado.hu