PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.2015. augusztus 14., péntek

Kevesebben jogosultak ingyenes okj képzésekre – változott a szabályozás

Kevesebben jogosultak ingyenes okj képzésekre – változott a szabályozás

Meddig is ingyenes az OKJ képzés? 
Mindenkinek ingyenes az első szakképesítés vagy csak bizonyos életkorig nem kell fizetnünk az OKJ-s tanfolyamokért? 
Kell fizetni az esti és a levelező munkarendű oktatásért?
Sokan kérdezik, hogy valóban igaz-e, hogy most már huszonkettő éves kor helyett csak huszonegyig ingyenes a nappali OKJ-s képzést.


Sajnos a hír igaz: azok, akik 2015-ben töltik be a 21. életévüket, iskolarendszerű – nappali – képzési formában már nem kezdhetik el ingyenesen az első OKJ-s szakképzésüket – tájékoztatta az eduline-t a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatósága.

Régebben még 22 év volt a korhatár.
Persze akik már elkezdték az adott képzést, azok ezen feltételek mellett fejezhetik be az adott OKJ képzést, de csak akkor, ha nem ismételnek évet vagy nem szüneteltetik a tanulmányaikat.
Az első szakképesítés megszerzése esti és levelező munkarendben – életkorra való tekintet nélkül – továbbra is ingyenes. Tehát amennyiben elmúltunk már huszonévesek, úgy is jár egy ingyenes OKJ-s képzés. Ezt pedig érdemes is kihasználni, hiszen a mai világban egy jól megválasztott szakmával igen jól érvényesülhetünk.
Mi a különbség a tanfolyamok és az iskolarendszerű képzések között?
Az iskolarendszerű képzéseket támogatja az állam, ezért az első szakképesítés megszerzése ingyenes. Nappali, esti és levelező forma közül választhattok, viszont jóval magasabbak az óraszámok, mint a tanfolyamokon.
Forrás : http://okjkepzesek.blog.hu