PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 23., vasárnap

Kihasználják a zsarukat az ügyeskedő behajtók – Ne félj a behajtótól – semmihez nincs joga!!!

Kihasználják a zsarukat az ügyeskedő behajtók – Ne félj a behajtótól – semmihez nincs joga!!!

Magyarország — Újabb volt behajtó döntött úgy, hogy követve egy munkatársa példáját, ő is a nyilvánosság elé áll, hogy meséljen arról, milyen módszerekkel próbálják megszerezni a bankoknak tartozó emberek javait.


– Azért vállaltam a nyilvánosságot,
mert úgy gondolom, itt az ideje, hogy az emberek ne a behajtókat utálják a bankok helyett. Előre meghatározott jutalékért dolgozunk, ha valakit kétszer megkeresünk sikertelenül, rögtön kiveszik a kezünkből az ügyet, és egy másik behajtóhoz kerül – kezdte a történetét Kocsis Károly, aki mostanság már nem hajt be senkitől semmit, inkább külföldre ment dolgozni.

– A legtöbben nem tudják, de
a behajtóknak semmilyen jogköre nincsen. Éppen annyi joga van megkérdezni, hogy akarunk-e fizetni, mintha a szomszéd jönne át. Gépjárművet például egyáltalán nem vihet el. A portánkra nem léphet be, és erőszakot sem alkalmazhat – fejtette ki Kocsis úr, aki azt is elmondta, hogy a behajtók nagyon sok esetben a rendőrség segítségét kérik egy-egy ügyben. Nem tesznek semmi különöset, egyszerűen kihívják a zsarukat, mint egy átlagos állampolgár, az egyenruhások pedig kiszállnak a helyszínre. Általában ők is csak ott tudják meg, hogy egy behajtó riasztotta őket.
– Ezzel viszont nagyon jól meg lehet félemlíteni az adósokat, akik sok esetben a rendőri jelenlét miatt adják át a kocsikulcsaikat. Emlékszem, egyszer egy férfi nem akarta odaadni az autóját, hiába jártam a nyakára. Egy napon aztán ő hívott engem, és a segítségemet kérte. Azt mondta, elcserélte a hitellel terhelt autóját egy lóra, ami megbetegedett, és menjek segíteni visszacserélni. Szóltam a helyi rendőrségnek, akik kijöttek velem, az autó új tulajdonosához. Erre ő azonnal hozta a kulcsokat, elnézést kért, s már hívtam is az autószállítót – mesélte Károly, aki egy másik adós autóját darus kocsival emelte ki a parkolóból.
A behajtók egyik áldozata lett egy szegedi élelmiszerbolt dolgozója is: Kati – kérte, hogy vezetéknevét ne írjuk le – 1,5 millió forinttal tartozott, amit személyi kölcsönként vett fel. A bank ráküldte a behajtókat, akik nap mint nap zaklatták a dolgozó nőt egészen addig, mígnem belement, hogy fizessen nekik valamennyit, hogy megszabaduljon tőlük.
A behajtók gyakran lelki kényszert alkalmaznak áldozataikkal szemben, pedig ehhez nincs joguk
– A behajtók legfeljebb szép szóval érvényesíthetnek bármit – mondta el dr. Bihari Krisztina ügyvéd. – Ha valakit megkeresnek, szóba se álljon velük, vegye fel a kapcsolatot a bankjával, és az ő segítségükkel próbálja elintézni a dolgot. Ha pedig már elvették a holmiját, tegyen feljelentést!
Szerő : K. Sz.
Forrás : blikk.hu