PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 3., hétfő

Meglepő támogatások családoknak – Nem valószínű, mindegyik lehetőséggel tisztában vagy!

Meglepő támogatások családoknak – Nem valószínű, mindegyik lehetőséggel tisztában vagy!

Számos családtámogatás létezik már most is, de a kormány új támogatások kidolgozásán is dolgozik. A legismertebb támogatásokkal a s szülők nagy része tisztában van de több, olyan támogatás is létezik, illetve készülőben van,a mi nagy segítséget jelenthet majd a szülőknek, de még csak nagyon kevesen értesültek róluk.


A kormány nagyon fontos feladatnak tűzte ki a kisgyerekek napközbeni elhelyezésének megoldását is, az állami bölcsődék mellet a kormány a magánbölcsődéket illetve a munkahelyeken történő gyermekmegőrzést is támogatná ezzel megkönnyítve a szülők dolgát. A gyermekelhelyezés lehetőségeinek bővítésével mindkét szülő mihamarabb vissza tud térni a munka világába, ezáltal biztos anyagi hátteret nyújtani a gyermekeiknek. Az elmúlt évek folyamán másfélszeresére nőttek a bölcsődei és családinapközi-férőhelyek.
Bővítették a GYES extrát, így jóval többen lettek jogosultak rá, mint eddig. A kiterjesztett GYED extra már a kisgyermek fél éves korától igényelhető támogatás, mely mellett a szülő a munkába is visszatérhet. A gyed jelenlegi maximális összege egyébként a minimálbér kétszeresének 70%-a, ami havi 142 100 forint. Ezt kaphatják az anyák jövőre fél évvel korábban.
Bevezették a CSED-et ami a régi TGYÁS helyett jött be a szociális ellátórendszerbe a családtámogatásokhoz.
Az anya korábban megkeresett nettó bérének 90%-át lehet a szülés előtti hónaptól kezdve fél éven át igénybe venni. Ezt váltja az idő múlásával a gyed, ami mellett még nem lehet dolgozni, de a fent említett gyed extra már ezt váltja ki, így az anya nincs otthon maradásra kényszerítve, ha a családnak szüksége van a keresetre.

Kevesen ismerik a lehetőséget, főleg a fiatal szülők közül, hiszen csak közvetve érinti őket a lehetőség! Néhány évvel ezelőtt bevezették a NŐK 40+ programot, ez a program lényegében a nagymamákra vonatkozik, nagymama nyugdíjnak is nevezik, ennek segítségével a fiatalok közvetett segítséget kapnak a nagymamáktól, hiszen mivel ők 40 éves munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, így tudnak vigyázni az unokákra, nagyon sokat segíthetnek a gyermekfelügyelet kérdésében.