PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 3., hétfő

Így kaphattok több, mint 31 ezer forintos támogatást augusztusban

Így kaphattok több, mint 31 ezer forintos támogatást augusztusban

Ha a gyermeked általános iskolába vagy középiskolába megy szeptemberben mindenképpen érdemes tájékozódnod a lehetőségről, mert nagy segítség lehet ez a pár tízezer forintos támogatás az iskolakezdéskor.
Itt vannak a legfontosabb tudnivalók a lehetőségről:


Kik kaphatják meg az iskolakezdési támogatást?

A támogatás csak dolgozóknak, munkavállalóknak jár, akiknek a gyermeke az idei év szeptemberében megkezdik tanulmányaikat a közoktatásban! Ezt azt jelenti, hogy minden gyermek után jár, aki általános iskolába vagy középiskolába fog járni szeptembertől!
A támogatást a szülő a gyermeke vagy a vele egy háztartásban élő házastársának a gyermeke után veheti igénybe. Feltétele, hogy a gyermek közoktatásban tanuljon vagy családi pótlékra legyen jogosult. A támogatás gyermekenként évi 1 alkalommal vehető igénybe, mindkét szülőnek adható, akár ugyanattól a munkáltatótól is. Ha több helyen is dolgoztok, minden munkáltatótól igényelhetitek ezt a béren kívüli juttatást.
Mekkora összegű támogatás?
A támogatás legnagyobb összege maximum a minimálbér harminc százaléka lehet a hatályos törvények szerint, vagyis ez idén, 2015-ben, 31 500 forintot jelent maximálisan. A támogatást utalvány formájában folyósítják a szülőknek.

Mire lehet költeni a támogatást?

A támogatást tankönyvekre, taneszközökre és ruházatra lehet fordítani. Az utalvánnyal ugyanakkor csak azokban az üzletekben fizethettek, amelyek szerződést kötöttek a kibocsátóval.
Meddig kell felhasználni az utalványokat?
A tanévkezdés előtti 60. naptól december 31-ig.