PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 25., kedd

Óriási újdonság jöhet a CSOK-nál – tovább bővíthetik a rendszert

Óriási újdonság jöhet a CSOK-nál – tovább bővíthetik a rendszert

A CSOK 2015. július elsejével indult el egy megújult köntösben, az eddigi tapasztalatok alapján, a CSOK-ot a családok leggyakrabban használt, vidéken lévő ingatlanok megvásárlására igényelték.
Az ami az új SZOCPOLBAN A legjobba régihez képest :


- a támogatás már használt lakás vásárlására is igényelhető!
- már 1 gyermek után is igényelhető a támogatás, sőt gyermektelen párok is igényelhetik megelőlegező szocpolként.
Így évi 12 ezer magyar család juthat vissza nem térítendő támogatáshoz ezentúl évente.
Az eddig aláírt támogatási szerződéseket több mint 80 százalékban vidéken (ez a lakosság arányában nem meglepő – a szerk.), és több mint 70 százalékban használt lakásra kötötték meg – erősített meg Novák Katalin az az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
Az államtitkár asszonynak természetesen feltették a azt a kérdést is, hogy várható-e a rendszer további bővítése, hogy ég több fiatal párnak tudjon segíteni az otthonteremtésben!
Novák Katalin elmondta, hogy a jelenlegi időszakot annak szentelik, hogy teszteljék az új támogatási rendszert, tapasztalatokat gyűjtsenek az igénylésekről, az esetlegesen hibákat felfedezzék a rendszerben. Ezt követően elképzelhető a rendszer kiterjesztése. Az adatgyűjtés és a teszt üzemmód körülbelül fél évig fog tartani, ezt követően akár újabb bővítés jöhet!