PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 5., szerda

Új szabályok szerint kell bejelenteni a munkavállalót januártól

Új szabályok szerint kell bejelenteni a munkavállalót januártól

Június elején hirdették ki a Magyar Közlönyben az új munkavállalók bejelentésére vonatkozó jogszabályok módosítását. Ez alapján január elsejétől az eddig megszokott alapadatokon kívül a dolgozó végzettségét, szakképesítését igazoló okiratokat is csatolni kell, ami tartalmazza a kibocsátó intézmény nevét és a dokumentum számát is. Az új rendszer okozta többletadminisztrációra érdemes már most felkészülni.


Biztosítottak bejelentésével kapcsolatos változást tartalmaz a 2015. június 4-én megjelent Magyar Közlöny – írja bejegyzésében Pentz Edina, az RSM TDM bérszámfejtési vezetője. Az adózás rendjéről szóló törvény módosított változata szerint 2016. január 1-től kiegészül a biztosítottakra vonatkozó bejelentési kötelezettség.
Jövőre, már nem csak a foglalkoztatásra vonatkozó jogviszony adatait, jogviszony kezdetét, heti munkaidőt, a Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszerének azonosítóját (FEOR számot), illetve a biztosított személyes adatait kell feltüntetni, hanem a biztosított végzettségét, szakképzettségét, szakképesítését, továbbá az ezt igazoló okiratot kibocsátó intézmény nevét és okirat számát is.
A szakember szerint a legtöbb munkáltató nem vezette eddig a munkavállalók szakképzettségével kapcsolatos adatokat, így a bizonyítványokkal járó többlet adminisztrációra érdemes előzetesen is felkészülni. Fontos, hogy a munkáltató már a bejelentésnél rendelkezzen az új munkavállaló végzettségét igazoló adatokkal, hiszen e-nélkül nem lehet a bejelentési kötelezettséget teljesíteni.
Nem változott, hogy a biztosítás kezdetét legkésőbb a biztosítási jogviszony első napján, a foglalkoztatás megkezdése előtt be kell jelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé.
Amennyiben a biztosítás elbírálására utólag kerül sor, a bejelentési kötelezettséget legkésőbb a biztosítási kötelezettség megállapítását követő napon kell teljesíteni. A jogviszonyban bekövetkező FEOR kód és/vagy heti munkaidő változást továbbra is a változást követő 15 napon belül kell bejelenteni.
A jogviszony megszűnését, szünetelés kezdetét és befejezését 8 napon belül kell bejelentenie a munkáltatónak. A bejelentési kötelezettség elmulasztása egy ellenőrzés során komoly bírságot vonhat maga után.
Forrás: Pr7/RSM