PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 16., szerda

1 napig ingyenes lesz az utazás a vonatokon – ez lesz a dátum!

1 napig ingyenes lesz az utazás a vonatokon – ez lesz a dátum!

Ingyen lehet utazni a teljes magyarországi vasúthálózaton, vedd igénybe te is!
Az európai autómentes nap (nem hivatalosan: autómentes világnap; angolul: European Car Free Day vagy In Town Without My Car! Day) egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a városlakók és a városvezetés figyelmét.
 

Az európai autómentes naphoz szorosan kapcsolódik az európai mobilitási hét[1] rendezvénysorozata, amelyet 2002 óta minden évben szeptember 16. és 22. között rendeznek meg. A települések az Európai karta (Charta) aláírásával és az abban foglaltak vállalásával csatlakozhatnak a kezdeményezéshez. (forrás : www.wikipedia.hu)

Jelentős vasúti kedvezményeket
ad a MÁV az Európai Mobilitási Héten és az Autómentes Napon, amivel a vasúttársaság a kerékpárosokat és a gépkocsijukat otthon hagyókat szeretné jutalmazni.
Díjmentesen szállíthatják kerékpárjaikat a vonatokon az utasok szeptember 16. és 22. között, az Európai Mobilitási Héten, emellett a MÁV és a MÁV-START a Kerékpáros Klub szeptember 22-i Autómentes Napon tartandó Bringás reggeli akciójához is csatlakozik – ennek keretében édes és sós falatokkal, ásványvízzel várják a bicikliseket a Népligetben.
Nem utolsósorban pedig a forgalmi engedéllyel rendelkezők ugyanezen a napon ingyenesen utazhatnak a vasúton, a MÁV-START teljes szolgáltatási területén és a GYSEV magyarországi vonalhálózatán.
Így lehet igénybe venni a kedvezményeket
Az Autómentes Napon a forgalmi engedélyüket bemutató gépjármű-tulajdonosoknak, illetve üzembentartóknak is kedvez a MÁV-START és a GYSEV.
Természetes személynek kiállított forgalmi engedéllyel szeptember 22-én a díjmentes belföldi utazás második kocsiosztályon vehető igénybe. Első kocsiosztály igénybevétele esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, míg feláras vonat esetén a pót-, illetve helyjegy megváltása is kötelező.
Forrás : www.femina.hu)