PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 1., kedd

A minimumon kell élni a magáncsődöt választó családoknak!

A minimumon kell élni a magáncsődöt választó családoknak!

Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér! Mindenki ismeri ezt a közmondást, a többség be is látja a bölcsességét, a fogyasztásra buzdító társadalomban azonban sokak számára mégis túl sok és nagy a kísértés ahhoz, hogy betartsák az aranyszabályt.


Aki a magáncsődöt választja, azt viszont rákényszerítik erre keményen, a vagyonfelügyelő nem fogja hagyni, hogy a szükségesnél nagyobb lábon éljen, és a kiskapuk is bezárulnak: nem lesz több folyószámlahitel, ha a hó végén elfogy a fizetés, és nem lehet a gyorshiteles cégeket sem hívogatni.

A magáncsőd intézménye alapvetően jó.
Segít abban, hogy nehéz, de még nem teljesen lehetetlen helyzetben lévő adósok talpra álljanak, kikecmeregjenek az adósságcsapdából. Mégis szkeptikus vagyok a hatásával kapcsolatban, főleg amikor devizahiteles történeteket nézek a tévében, olvasok az újságokban.

Ezek arról szólnak
, hogy a családnak muszáj volt megvennie az új kisautót hitelre, mert valamivel hordani kell a gyereket iskolába, munkába is azzal járnak, és a kertes ház is nélkülözhetetlen volt, mert a panelban nem fértek el. Másoknak közben megfelel a használt autó, és kisebb lakásban is jól elvannak, hitelük viszont nincs.
Ilyenkor úgy gondolom, aki odáig jutott, hogy magáncsődbe kell menekülnie, nagy valószínűséggel sosem tartotta be a takaró hosszával kapcsolatos alapszabályt.
Nem tudom, megváltozhatnak-e annyira ezek az emberek, hogy képesek legyenek anyagi téren a korábbinál sokkal nagyobb önfegyelemre és lemondásra, de ha nem, akkor a magáncsőd intézménye sem segít rajtuk.
Ez a program ugyanis nem a valóságtól elszakadt adósok álmainak pátyolgatásáról szól, hanem a hitelezők minél gyorsabb és hatékonyabb kifizetéséről. Ez pedig kemény átnevelő tábor lesz a családok számára, lemondásokkal fog járni, a megszokottnál sokkal lejjebb kell majd adni az életszínvonalból, és alapjaiban kell átalakítaniuk a pénzhez, a fogyasztáshoz való hozzáállásukat is.
Szerző: Herman Bernadett
Forrás : vg.hu