PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 18., péntek

Az új tűzrendelet és a kerti grillparty új szabályai! – AKTUÁLIS!

Az új tűzrendelet és a kerti grillparty új szabályai! – AKTUÁLIS!

Kerti grillpartikra vonatkozó szabályok
A tűgyújtás új szabályai vonatkoznak a kerti partikra, a kerti sütésekre és főzésekre is azzal, hogy ezeket nem kell bejelenteni (a bejelentés kifejezetten a rendeletben meghatározott avar-, a tarló-, a nád- és a növényi hulladékégetésre vonatkozik), valamint, hogy a sütőhelyek megválasztása az uralkodó széliránynak megfelelően történjék.


Számolni kell azzal, hogy a szél erősségének változása a láng nagyságát, irányát jelentősen befolyásolja. Erre ezért van szükség, mert a kerti grillpartikra nem érvényes a kerti égetéssel kapcsolatban megállapított szabály, hogy azt csak teljes szélcsendben lehet végezni.

A főzéshez, sütéshez használt eszközöket
stabilan rögzítsük, megfelelően telepítsük (a felboruló edény égési sérülést okozhat, illetve pld. a felboruló grillből a kiszóródó izzó faszén gyújtási veszélyt jelenthet). A kerti partira is érvényes azonban a fokozott veszéllyel járó tevékenységre vonatkozó szabály: aki a kerti tüzet vagy a grillt kezeli, amíg e tevékenységet folytatja, és a tüzet el nem oltotta nem fogyaszthat alkoholt, nem kerülhet befolyásolt állapotba.

A szomszédnak is jelezni kell
Mind a kerti égetéssel, mind a kerti partival kapcsolatban fontos szabály, hogy tüzet csak a szomszéd zavarása nélkül, annak jóváhagyása birtokában lehet csak gyújtani. E szabály a Polgári Törvénykönyv egyik általános szabályából következik, amely kimondja, hogy a tulajdonos a dolog használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen szomszédait szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné.
Amennyiben baj történik, a tűz elterjed, nem tudjuk megfékezni avagy tüzet észlelünk, azt kötelesek vagyunk azonnal bejelenteni! A bejelentést megtehetjük a tűzoltóságnál, a rendőrségnél, avagy az általános 112-es általános segélyhívó számon. Amennyiben azt észleljük, hogy valaki a tűzgyújtási szabályokat megszegi, vagy tűzgyújtási tilalom ellenére gyújt tüzet szintén bejelentési kötelezettségünk van.
Forrás : http://ingatlanmagazin.com