PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 18., péntek

MINDIG aktuális – Hivatalos engedély kell a házibulihoz, különben csúnyán megfizethetsz érte!

MINDIG aktuális – Hivatalos engedély kell a házibulihoz, különben csúnyán megfizethetsz érte!

500.000 forintos büntetés jár érte, ha valaki nem kér engedélyt a házibulira!
Csak a jegyző engedélyével lehet ezentúl házibulit, születésnapi partit vagy ballagási ünnepséget tartani!


Csendrendeletet vezettek be egyelőre csak ez Pest megyei faluban, Törtelen mert olyannyira megszaporodtak a több napig tartó hangos mulatságok, hogy az ott élők számára szinte már elviselhetetlenné váltak! Természetesen nem lesznek megtiltva ezek a családi rendezvények, magánrendezvények, de mostantól önkormányzati rendelettel szabályozzák őket! Az embereknek joguk van mulatni, d e a másik embernek is joga van a nyugodt pihenéshez, így lépni kellett, hogy az egyensúly megtartható legyen!

Mostantól ha valaki családi bulit,
születésnapi partyt, ballagást,házibulit akart tartani, akkor 15 nappal előtte be kell jelenteni a rendezvényt és részletesen tervet készíteni hozzá. Természetesen ezt is le kell adni a polgármesteri hivatalban! A legelső ötletek szerint ezekhez a rendezvényekhez a lakók írásos beleegyezése is szükséges lett volna, mára azonban finomodott a rendelet, ezt a részt teljes egészében kihúzták.
A zajszintet maximális 55 decibelben határozták meg, ennél hangosabb nem lehet a mulatság!
A rendeletet egyelőre még csak 1 településen vezették be, de jó eséllyel egyre több település veszi át polgárainak nyugalma érdekében!