PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 21., hétfő

FIGYELEM tévénézők – jön a digitális átállás október végéig mindenkinél!

FIGYELEM tévénézők – jön a digitális átállás október végéig mindenkinél!

Csongrád megye – Kedden 12 megyei településen megszüntette a Telekom a hagyományos kábeltévét, és átállt digitálisra. Özönlenek a panaszok. A régi tévékhez átalakítót kell kérni a társaságtól, az első ingyenes.


– Se szó, se beszéd, kedden lekapcsolták a kábeltévénket. Azóta csak az M1-et, M2-t és a Duna TV-t tudjuk fogni. Próbáltam hívni a Telekom ügyfélszolgálatát, de kétórás várakozás után feladtam – panaszkodott szeged-móravárosi nyugdíjas olvasónk. – Másnap utánamentünk. A Rókusi körúti Tescóból átküldtek az Árkádba, mert annyian álltak sorba ilyen problémával. Ott telt a délelőttünk. Végül kiderült, hogy minket is elért a digitális átállás. Kell venni a régi típusú tévénkhez egy átalakítót, egy médiakonvertert, ami 9000 forint. Erről miért nem tájékoztatott a szolgáltató? – kérdezte.

Nem volt egyedül.
Szerdán és tegnap is égtek a vonalak Csörög rovatunkban. Szegedi idős panaszosok hívtak bennünket Szőregről, Tarjánból, Újszegedről. Deszki panaszosunk így fogalmazott: „Segítség, nem tudok tévézni!” Tegnap délután az árkádbeli ügyfélszolgálatra igyekvő házaspár azt hangsúlyozta, lapunk után az első szórakozási lehetőség a tévé az otthonukban. Nem értenek a korszerű technikához, nincs segítségük, nemigen tudják, hogy állítják majd be az új berendezést. Úgy láttuk, az ügyintézőkre a máskor is szokásos sor várt. Egy kübekházi asszony egy óra alatt végzett.
Az ,,analóg
A Magyar Telekom október végéig lépésről lépésre állítja át több tízezer ügyfelénél a régi, úgynevezett analóg kábelszolgáltatást a korszerű és kódolatlan digitálisra. A társaság érdeklődésünkre azt írta: a változás látványos hang- és képminőség-javulást eredményez. Az átállás nem érinti a csatornaválasztékot és a díjszabást sem.
A modernebb lapostévéknél nincs teendő, mert azokba eleve beépítették a szükséges átalakítót.
A régebbi képcsöves készülékhez kérni kell set top boxot. Ezt a szolgáltató ingyen biztosítja. Interneten megrendelve általában 1 hét alatt kiküldik, de a vállalt határidő 30 nap. Telekom- és partnerüzletben – ha van készleten – rögtön, egyébként 3-4 napon belül elérhető. Azt azonban nem árt tudni, hogy háztartásonként csak egy médiakonverter jár ingyen, és csak azoknak, akiknek Telekom TV szerződésük van. Minden további tévéhez darabonként 9000 forintba kerül az eszköz, egy ügyfél maximum kettőt vehet. Hozzá egyszerű használati utasítást adnak, hogyan kell a tévéhez csatlakoztatni. Az is lehetőség persze, hogy az ügyfelek olyan új tévét vásárolnak, amiben már benne van a jelátalakító. A Telekom minden érintett ügyfelének a havi számlához tájékoztatót mellékelt az átállásról.
Következő kör: 15 település
Átállították a megyében szeptember 15-én: Apátfalva, Csanádpalota, Deszk, Ferencszállás, Kiszombor, Klárafalva, Kübekháza, Magyarcsanád, Makó, Szeged, Szeged-Baktó, Szeged-Gyálarét, Szeged-Szentmihály, Szeged-Szőreg, Szeged-Tápé, Tiszasziget, Újszentiván szolgáltatását. Következik szeptember 22-én, kedden: Ásotthalom, Balástya, Domaszék, Hódmezővásárhely, Kistelek, Mártély, Mindszent, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Pusztaszer, Ruzsa, Szegvár, Üllés, Zákányszék.
Forrás : delmagyar.hu
A digitális átállás az a folyamat, amelynek során az analóg műsorterjesztés helyébe a digitális műsorterjesztés lép. A digitális átállás a földfelszíni televíziózás számára azt jelenti, hogy megszűnik a hagyományos, azaz az analóg földfelszíni sugárzású televíziós műsorszórás, és helyébe a digitális földfelszíni sugárzás (más néven DVB-T) lép.
A digitális átállás mindenkit érint: a nézőket, a műsorszolgáltatókat és a televíziózáshoz szükséges készülékek gyártóit és forgalmazóit is.
A digitális átállás közvetlenül azokat érinti, akik jelenleg hagyományos szoba- vagy tetőantennával az analóg földfelszíni adást nézik otthonukban, illetve azokat, akik valahol máshol, de ilyen módon is tévéznek.
Az analóg lekapcsolás után ugyanis a hagyományos szoba- vagy tetőantennával és televízióval csak akkor lesznek elérhetőek a jelenlegi csatornák, azaz az m1, az RTL Klub és a tv2, illetve egyes eddig antennával nem fogható csatornák is – előfizetési díj nélkül:
ha a nézők (egyszeri költséggel) beszereznek egy megfelelő vevőkészüléket (úgynevezett set-top-boxot), amelyet a televíziókészülékhez csatlakoztatnak
vagy
ha olyan új tévékészüléket vásárolnak, ami ezt a megfelelő vevőegységet már beépítve tartalmazza.
Magyarországon szinte az ország teljes területén már jelenleg is elérhető digitális földfelszíni vétel (más néven Mindig Tv szolgáltatás).
Ezzel a vételi móddal előfizetési díj nélkül nézhető az m1, m2, Duna Tv, Duna II Autonómia, RTL Klub, tv2, Euronews, valamint előfizetési díj ellenében további 11 műsor.
Az előfizetési díj nélkül elérhető műsorok közül az m2, a Duna Tv és a Duna II Autonómia korábban csak műholdas vagy kábeles vételi móddal volt elérhető.
Kit érint a digitális átállás?
A digitális átállás közvetlenül azokat érinti, akik jelenleg hagyományos szoba- vagy tetőantennával az analóg földfelszíni adást nézik otthonukban, illetve azokat, akik valahol máshol, de ilyen módon is tévéznek.
Az analóg lekapcsolás után ugyanis a hagyományos szoba- vagy tetőantennával két esetben lesznek elérhetőek a jelenlegi csatornák, azaz az m1, az RTL Klub és a tv2, illetve egyes eddig antennával nem fogható csatornák is – előfizetési díj nélkül.
Az egyik eset, ha a nézők (egyszeri költséggel) beszereznek egy megfelelő vevőkészüléket (úgynevezett set-top box-ot), amelyet a televíziókészülékhez csatlakoztatnak, vagy a másik eset, ha olyan új tévékészüléket vásárolnak, ami ezt a megfelelő vevőegységet már beépítve tartalmazza.
– See more at: http://nmhh.hu/cikk/2717/Kit_erint_a_digitalis_atallas#sthash.gVqMyzAP.dpuf
Forrás : http://nmhh.hu