PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 20., vasárnap

FRISS – fantasztikus hír – NEM LESZ kilakoltatás – OSSZÁTOK!

FRISS – fantasztikus hír – NEM LESZ kilakoltatás – OSSZÁTOK!

Időt kapnak az adósok
A korábbi sajtóhírekkel ellentétben jövő március előtt nem lehet utcára tenni egyetlen adóst sem az újraindult végrehajtási eljárások során – értesült a Magyar Nemzet. Az Igazságügyi Minisztérium tájékoztatásából az is kiderült, hogy az adósokkal szemben zajló végrehajtási eljárások – függetlenül attól, hogy azok milyen szakaszban tartanak – a törvényi határidők alapján belecsúsznak a december 1-jén kezdődő téli kilakoltatási moratóriumba.


A lapunknak küldött tájékoztatás szerint az önálló bírósági végrehajtók a jogszabályok alapján legkorábban október 15-én folytathatják az újraindított végrehajtási eljárásokat. (Ezt azokban az esetekben tehetik meg, amelyekben a devizahiteles törvények szerint a bank megküldte számukra az elszámolást szeptember 15-ig.)
A minisztérium tájékoztatása szerint az adósok két csoportra oszthatók az alapján, hogy milyen szakaszban tart az ellenük zajló végrehajtási eljárás: egyik esetben már korábban értékesítette az ingatlant a végrehajtó, a másik esetben pedig árverés előtt áll az adós lakása.

Hatvan nappal tolódik a kényszerintézkedés
A tárca szerint azon adósok, akiknek ingatlanát már értékesítették, kilakoltathatók lennének október 15. után, azonban a természetes személyek adósságrendezéséről szóló törvény alapján 60 nappal eltolódik a kényszerintézkedés.
Vagyis az eljárás a december 1. és március 1. között érvénybe lépő kilakoltatási moratórium idejére csúszik, amikor az adóst nem lehet az utcára tenni. Hasonló a helyzet azoknál a deviza- vagy forintalapú lízing-, illetve hitelszerződéssel rendelkező adósoknál is, akik lakását még nem értékesítette a végrehajtó. Esetükben ugyanis az ingatlanárverés a végrehajtási törvény alapján 60 napig tart, vagyis mire az önálló bírósági végrehajtó eladja az adós feje fölül a lakását, már nem teheti utcára, mert addigra már szintén életbe lép a téli kilakoltatási moratórium.
Hány családot fenyeget a kilakoltatás?
Arra vonatkozóan egyébként nem állnak rendelkezésre pontos adatok, hogy összesen hány családot fenyeget a kilakoltatás. Annyi viszont bizonyos, hogy Magyar Nemzeti Bank június végi adatai szerint több mint 180 ezer hitelt nem törlesztettek már legalább kilencven napja. Ezek közül nem tudni, hány esetben indult végrehajtási eljárás.
Ugyanakkor korábban a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara azt közölte lapunkkal, hogy a devizahiteles-törvények alapján összesen 210 ezer végrehajtási ügyet függesztettek fel. Ezek az eljárások indultak, illetve indulnak újra szeptember 15. után. Ha az ügyek csupán töredékében várható kilakoltatás jövő tavaszszal, akkor nem kizárt, hogy több száz, vagy akár több ezer család is utcára kerülhet.
Ez a cikk megjelent a Magyar Nemzetben 2015. 09. 18.-én.
szerző: Horváth Csaba László
Forrás : mno.hu