PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 19., szombat

Ki számítson most behívóra?

Ki számítson most behívóra?

A honvédelmi miniszter elrendelte az önkéntes műveleti tartalékos katonák részleges behívását. Hogy kinél csöngethetnek, arról Benkő Tibor vezérkari főnök beszélt az M1-en.


A tömeges migrációs helyzet miatt Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnökének javaslatára Simicskó István honvédelmi miniszter elrendelte az önkéntes műveleti tartalékos katonák részleges behívását – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Benkő Tibor vezérezredes a részletekről
az M1 csatorna délelőtti hírfolyamában elmondta: név szerint, meghatározott beosztásokra hívnak most be önkéntes műveleti tartalékos katonákat, elsősorban olyanokat, akik korábban katonaként szolgáltak. Azokat a feladatokat látják majd el (járműszerelés, élelmezési nyilvántartás, stb.), amelyeknél a katonai szervezeteknél most hiány támadt amiatt, hogy a hivatásosok nagy része a Határozott fellépés 2015 gyakorlaton, illetve az ideiglenes biztonsági zár kiépítésében vesz részt.
A laktanyákban ugyanakkor nem állhat meg az élet, mert a honvédségnek számos más feladata is van – hangsúlyozta a tábornok. A behívottak zöme az adott helyőrség közelében él, így naponta hazajárhat majd, aki ezt nem teheti meg, azt a laktanyában helyezik el. 2012. január 1-je óta, amióta működik az önkéntes műveleti tartalékos szolgálat, folyamatosan hívják be a tartalékosokat, jelenleg is mintegy 400-an szolgálnak így, ma pedig mintegy 500 embernek kézbesítik a behívó parancsot – mondta Benkő Tibor vezérezredes az M1-en.
HM: többségében olyan önkénteseket hívnak be, akik korábban katonaként szolgáltak
Többségében olyan önkéntes műveleti tartalékost hívnak most be, akik korábban a Magyar Honvédségben teljesítettek katonai szolgálatot – közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI megkeresésére azt követően, hogy a tömeges migrációs helyzet miatt Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnökének javaslatára Simicskó István honvédelmi miniszter elrendelte az önkéntes műveleti tartalékos katonák részleges behívását.
Az önkéntes műveleti tartalékosok elsősorban azokat a hivatásos és szerződéses katonák feladatait látják majd el, akik az Ideiglenes Biztonsági Határzár, illetve a “Határozott Fellépés 2015” elnevezésű gyakorlat feladataiban vesznek részt.
Az MTI kérdésére kitértek arra is: mostanáig a Magyar Honvédség mintegy 3800 emberrel kötött önkéntes műveleti tartalékos szolgálatra szóló szerződést.
Jelenleg mintegy négyszázan töltik – előírás szerinti – tényleges katonai szolgálatukat, közülük háromszáz újonnan szerződött tartalékos kiképzésen vesz részt. A behívandó létszámokat alapvetően a katonai szervezetek igényei határozzák meg – írta a HM.
Benkő Tibor vezérkari főnök az M1 aktuális csatorna műsorfolyamában szombaton elmondta, hogy mintegy ötszáz behívóparancsot küldenek ki.
Mint kifejtette: név szerint, meghatározott beosztásokra kívánnak behívni önkéntes műveleti tartalékosokat, elsősorban olyanokat, akik korábban katonaként szolgáltak. A laktanyákban a hosszan tartó határ menti munkálatok idején is adottak a mindennapi feladatok, amelyeket el kell látni.
A tartalékosokat ezen laktanyai feladatok ellátására hívják be. Ahol megoldható, ott a helyőrséghez közel lakó volt katonákat hívják be, így ők mindennap haza is járhatnának. Ahol ez nem megoldható, ott a laktanyákban szállásolják el a tartalékosokat – mondta vezérezredes.
A honvedelem.hu szombaton közzétett cikkében azt írta: péntek hajnalra már több száz katona dolgozott a magyar-horvát határ mentén létesítendő műszaki zár építésén. Napközben mintegy ötszázan települtek át az ország délnyugati részébe, a hétvégén pedig további hétszáz katona érkezése várható.
Mint írták: Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke péntek délután találkozott azokkal a katonákkal, akik a határzár magyar-horvát határon lévő szakaszát építik. A Sárok település külterületén dolgozók a vezérkari főnöknek elmondták: többen közülük már részt vettek a magyar-szerb határon elkészült műszaki zár építésében is, onnan érkeztek a magyar-horvát határra.
A honvédségi portál tudósítása szerint a “katonák rendkívül nehéz, átszegdelt terepen végzik munkájukat”, péntek délutánra mégis már több mint húsz kilométer hosszan elkészültek a műszaki zár első vonalával, a háromsornyi drótakadály felállításával. A feszített határidő miatt a munkát éjszaka is folytatják. Benkő Tibor szerint a “katonák minden elismerést megérdemelnek, becsülettel és tisztességgel helytállnak” – idézte a portál a vezérkari főnök szavait.
Forrás : hirado.hu