PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 17., csütörtök

Így vehetsz igazán olcsón családi házat az államtól

Így vehetsz igazán olcsón családi házat az államtól

12-13 milliárd értékű állami vagyon kerülhet fel az e-licit rendszerbe, a virtuális kalapács alá.
Potenciálisan 250 ezer állami tulajdonú ingó vagyon, mintegy 12-13 milliárd forint értékben kerülhet fel az elektronikus aukciós rendszerbe (e-licit) – mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a rendszer elindítása alkalmából tartott sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.


A rendszert 29 millió forintért építette ki a T-Systems, az árban szerepet játszott az is, hogy a cégnek egy meglévő megoldását kellett applikálnia – válaszolta újságírói kérdésre Halasi Tibor, a rendszert működtető Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. igazgatósági elnöke.

Hasonló megoldást már évek óta
sikeresen működtet az adóhatóság, a most elindult rendszer célja pedig az, hogy az állami vagyontárgyakat nagy tételben, rugalmasan lehessen értékesíteni – közölték.
Az elektronikus forma növeli a potenciális vásárlók számát, így növeli az állam bevételét is – vélte Fónagy János.
Jelenleg 250 ingatlan van fenn a rendszerben, de év végére a számuk eléri a 400-500-at – mondta az ismertetőjében Zsigó Anikó, az MNV ingatlan vagyonrendezési igazgató. Az ingatlanok mellett ingóságokra, és a későbbiekben üzletrészekre is lehet licitálni – tette hozzá.
A licitálás az ügyfélkapun keresztüli regisztrálással indul, az adóazonosítót kell megadni a részvételhez. Külön csoportban jelennek meg a meghirdetett, de még nem licitálható, az éppen most licit alatt lévő, valamint a lejárt licitű eszközök.
A nyertes a licit indulásakor kapott azonosítóval – nem a nevével – jelenik meg a felületen, a nyertes összeggel együtt. A licitáló beállíthatja az általa vállalt legmagasabb összeget, így annak eléréséig a rendszer automatikusan emeli a licitlépcsővel az ajánlatát – foglalta össze röviden a működést Zsigó Anikó.
Hasznos volt az információ? Oszd meg másokkal is!
Forrás : szeretlekmagyarorszag.hu , MTI