PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.2015. szeptember 26., szombat

Ingyenes lehet az adóigazolás és az erkölcsi bizonyítvány

Ingyenes lehet az adóigazolás és az erkölcsi bizonyítvány


Ingyenes lehet az adóigazolás és az erkölcsi bizonyítvány – írja a Magyar Idők konzervatív közéleti napilap szombati számában.


Majdnem négyszázezren adtak ötleteket a nyáron a kormánynak arról, milyen állami díjakat, fizetni való terheket töröljenek el a döntéshozók az újabb rezsicsökkentés keretei között.

Az újság úgy tudja,
hogy a kormány már elfogadta a közigazgatási díjak mérsékléséről szóló, 107 törvény módosítását indítványozó javaslatot.
A Miniszterelnökségtől kapott tájékoztatás alapján a lap azt írja, hogy a tervek szerint eltörlik a hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállításért fizetendő igazgatási szolgáltatási díjat, az intézkedés – a korábbi statisztikát figyelembe véve – évente 370 ezer állampolgárnak hozhat anyagi könnyebbséget.
A vállalkozásoknak pedig az lehet igen kedvező, hogy a jövőben vélhetően nem kell majd illetéket fizetni az adóigazolások igénylésekor, az intézkedés évente nagyjából négyszázezer céges beadványt tehet ingyenessé.
A konzultációban részt vevő személyek épp ennek a két tételnek a megszüntetését indítványozták a legnagyobb számban – közölte a napilap, megjegyezve: lényeges, hogy a különféle tételek eltörlésével – a Miniszterelnökség közlése szerint – összességében tízmilliárdos bevételről mond le a következő esztendőben az államkassza, az összeg a polgárok, a vállalkozások zsebében marad.