PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 25., péntek

Jó hír érkezett – sok pénz maradhat a társasházban lakók zsebében!

Jó hír érkezett – sok pénz maradhat a társasházban lakók zsebében!

Rendelete módosított a kormány melynek köszönhetően 2,7 milliárd forint maradhat a társasházban lakók zsebében. A rendelet a felvonók üzemeltetési költségeinek csökkentéséről szól.


A rendelet vonatkozik a társasházaknál, irodaházaknál, vagy a közintézményeknél található liftekre is.
Az új szabályozásnak köszönhetően mindenhol csökkenni fognak a felvonók üzemeltetési költségei, azért mert a kormány teljes mértékben megszünteti a karbantartás megfelelőség-ellenőrzést. Ez átlagosan 20-25 ezer forintot jelent berendezésenként.

További árcsökkenésre számíthatnak
ezen felül azok a házak, ahol fiatal, vagyis 20 évnél nem idősebb vagy felújított liftet üzemeltetnek. Nekik még a fél évente esedékes ellenőrzési vizsgálatokat sem kell kifizetniük, így további 20-25 ezer forintot spórolhatnak meg liftenként.További kedvező döntés az új szabályozásban, mely szerint a berendezések kötelező karbantartási ciklusának 35-ről 70 napra történik a meghosszabbítása, ami évente átlagosan 50 ezer forintot jelent berendezésenként.
Vagyis összegezve, azok a társasházak, irodaházak, közintézmények ahol felvonó üzemel és nem régebbi 20 évesnél vagy fel lett újítva évente akár közel 100 ezer forintot is megspórolhatnak liftenként!
Megszüntetik a kötelező üzemügyeletesi rendszert is, ami ismét további megtakarításokat eredményezhet, ez akár 140-150 ezer forinttal csökkentheti a költségeket évente.

A szabályozás módosítása a felvonók műszaki biztonsági szintjét nem csökkenti, a balesetveszélyt nem növeli!!!
“A felvonók műszaki biztonsági ellenőrzéséhez kapcsolódó költségek főként a társasházaknak jelentenek évente több százezres, akár milliós kiadásokat, ezért a kormányrendelet módosításának elfogadásával a kormány e területen is jelentős lépéseket kíván tenni. A módosítások ésszerűsítik az eddigi eljárásrendet és megszüntetnek vagy csökkentenek olyan kötelezettségeket, amelyek mellőzése nem jelent kockázatot műszaki-biztonsági szempontból – összegezte a miniszter.” (forrás : penzcentrum.hu)