PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 30., szerda

Önkormányzati, szociális vagy szolgálati lakásban élők FIGYELEM!

Önkormányzati, szociális vagy szolgálati lakásban élők FIGYELEM!

Már szolgálati és önkormányzati bérlakás is vásárolható kedvezménnyel
A cél az volt, hogy még több család juthasson lakáshoz a támogatás igénybevételével – hangsúlyozta a Ma reggelben a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Az igényléshez nem kell feltétlenül nullás igazolás – közölte a NAV.


Szolgálati és önkormányzati bérlakás vásárlásához is igénybe lehet venni a csokot, azaz a családi otthonteremtési kedvezményt – mondta a keddi Ma Reggelben Novák Katalin. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár beszélt arról is: finomították a rendszert, hogy még több család juthasson lakáshoz a támogatás igénybevételével.


Ha valaki korábban szocpolt vett fel
egy gyermeke után, utána már nem igényelhetik a csokot, ám ha született, születik még egy vagy két gyermek, ebben az esetben két vagy három gyermek után járó csok-támogatást vehetnek fel, azaz beszámít az a gyermek is, aki után korábban szocpolt vettek föl – hangsúlyozta az M1-en az államtitkár.
NAV: nem kell feltétlenül nullás igazolás az igényléséhez
A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igényléséhez a köztartozásmentességet nemcsak “nullás” igazolással, hanem a köztartozásmentes adózói adatbázis alapján is lehet igazolni – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kedden. A lakást vásárló családoknak vagy egy 15 napnál nem régebbi “nullás” igazolással kell rendelkezniük, vagy kérhetik felvételüket az adóhatóság köztartozásmentes adózói adatbázisába (koma).
Az adatbázisba elektronikusan beadható kérelemmel lehet jelentkezni, ezzel egyrészt elkerülhető a sorban állás, másrészt költségek nélkül, ingyen lehet felkerülni a listára, miközben az adóigazolásért 3000 forint illetéket kell fizetni. A koma adatait bárki, bármikor megnézheti és minden olyan alkalommal lehet rá támaszkodni, amikor a tartozásmentességet kell igazolni.
A köztartozásmentesek listáján akár évekig is szerepelhet valaki. A leglényegesebb feltétele, hogy a kérelmező ne tartozzon az államnak. Ha valaki már szerepel a listán, két ok miatt kerülhet le róla: ha nem fizeti be időben a közterheket, vagy ha maga kéri a levételét.


Forrás : hirado.hu