PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 29., kedd

Több százezer magyar kap életbevágóan fontos levelet a NAPOKBAN!

Több százezer magyar kap életbevágóan fontos levelet a NAPOKBAN!

Szeptember 30-áig, vagyis szerdáig adják postára a bankok az elszámolási levelet, amely ezúttal a forinthiteleseknek és a devizában törlesztő devizahiteleseknek szól. Most jóval kevesebb pénz jár vissza, mint tavasszal, mert az árfolyamrés egyáltalán nem, egyoldalú kamatemelés pedig szinte csak alig alig sújtotta ezeket a hiteleseket!


Ilyen típusú hitel azonban rengeteg van, megközelítőleg 2,1 millió levelet fognak kiküldeni az adósoknak!

Kit érint ez az újabb elszámolás?

– 2004. május 1-je előtt, illetve 2014. július 19-e után kötött szerződések,
– akiknek folyószámlahitelük van
– akik hitelkártyára vettek fel hitelt
– akik állami kamattámogatással vettek fel lakáscélú hitelt
– akiknek a Nemzeti Eszközkezelő igénybevételével szűnt meg a hitelük
– 2009. július 27-e előtt megszűnt, és emiatt el is évült hitelszerződések,
– azokat a vállalkozókat, akik hitelt vettek fel
– speciálisan kezeltek a 2010. november 26-a utáni általános szerződési feltétel alapján kötött forinthitelek: náluk az MNB áprilisban indított közérdekű keresetet, a levelet pedig a per lezárulta után 60 napon belül kapják csak meg,
FIGYELEM – akinek már lezárult a hitele, és az elszámolás során nem jár vissza neki összeg, annak nem köteles kiküldeni a bank a tájékoztató levelet.
Mennyi pénz fog visszajárni a forinthiteleseknek?
A tavaszi elszámolással ellentétben erről nincs adat, ugyanis a nyilvános statisztikákból ezt nem lehet kiszámolni, és az MNB sem tett közzé erről becslést. inden bank titkolózik, semmilyen adatot nem tesznek közzé.De annyi biztos, hogy a visszajáró összeg a tavasszal visszajárónál jóval kevesebb lesz!
A cikk a portfolio.hu cikke alapján készült