PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 17., csütörtök

Tovább emelkedhetnek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak

Tovább emelkedhetnek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak

Az idei év eleje óta 20-30 százalékkal drágultak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak, amelyek tovább növekedhetnek – írta csütörtöki számában a Világgazdaság.


A lap a Netrisk alkuszcég indexe alapján arról számol be, hogy az átlagos éves díj megközelíti a 28 ezer forintot. Ez 20-25 százalékkal magasabb, mint egy éve volt és közel a duplája annak az összegnek, amelyet tavaly novemberben ajánlottak az autósoknak. Hozzáteszik, hogy idén folyamatosan nőttek a tarifák, az év elején még 20 ezer forint alatt volt az átlagdíj, ami márciusban már 24 ezerre, júniusban pedig 26 ezerre emelkedett.

Tóth Sándor, a Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület (Köbe) ügyvezetője a lapnak arról beszélt
, hogy a személyautóknál az üzemanyagfogyasztás emelkedése és az ebből adódóan növekvő kárgyakoriság indokolja az áremelést. A teherautóknál a gépjárműsofőrök hiányából adódik a kárgyakoriság növekedése – tette hozzá.
Az ügyvezető úgy számolt, hogy a benzin árának csökkenése miatt az üzemanyagfogyasztás várhatóan tovább emelkedik, ezért a személyautóknál további 5-10 százalékos díjemelés következhet be. A fuvarozói szektorban pedig újabb 20-30 százalékos tarifaemelkedést valószínűsített, mert a gépjárműsofőr-hiány felszámolása még évekig eltarthat.