PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 17., csütörtök

Ha nincs pénzed saját lakásra, akkor is van esélyed ha ezt a megoldást választod!

Ha nincs pénzed saját lakásra, akkor is van esélyed ha ezt a megoldást választod!

Ha nincs önerő, akkor is van esély a lakásvásárlásra
Egyre több bank ismeri el önerőként a csokot hitelfelvételnél.


Egyre több bank ismeri el a hitelfelvételnél önerőként a családi otthonteremtési kedvezményt, a csokot, így az egyéb önerővel nem rendelkező családoknak is van esélyük a lakáshoz jutásra.

Sok családnak jelenthet segítséget a csok


A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ajánlása szerint
van erre lehetőségük a bankoknak, amelyek közül egyre több él is ezzel a megoldással. Így akár saját pénz hozzáadása nélkül is ingatlanhoz juthatnak a családok – nyilatkozta Novák Katalin államtitkár.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy – a napokban elterjedt hírekkel ellentétben – nem fog kimerülni a csok kerete, hiszen ez egy felülről nyitott előirányzat, amelyre mind idén, mind pedig jövőre rendelkezésre áll a szükséges összeg a költségvetésben.
Mennyi az annyi?

Az új otthonteremtési támogatás újdonsága, hogy használt lakás, ház vásárlásához is használható. A pontos összeget, amit önerőként is lehet egyre több banknál használni, a nevelt gyerekek száma, s persze a vásárolandó lakás, ház hasznos alapterülete, továbbá az energetikai osztályozása befolyásolja.
Létezik négyzetméterár maximalizáció is: új ingatlan esetében (ami legalább B energiaosztály besorolású) ez 300.000 Ft, ha alacsony energiafogyasztású ingatlanról van szó, akkor 350.000 Ft. Használt lakásnál, háznál ez a plafon ár úgy alakul, hogy maximum 350.000 Ft nm-árban állhat meg a vételár. A lokalizáció is befolyásolja a maximumot.
Forrás : babaszoba.hu