PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 20., vasárnap

Tovább erősítené a családokat a kormány

Tovább erősítené a családokat a kormány

A kormány a gyermekek szempontjait tartja szem előtt, a cél, hogy legyen jó Magyarországon gyermeknek lenni; ennek érdekében pedig a családokat kell erősíteni – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vasárnap telefonon az MTI-nek.


Az államtitkár a gyermekek világnapja alkalmából elmondta: érdemi figyelem csak akkor irányulhat a gyermekekre, ha a családok nem a napi megélhetési gondokkal foglalkoznak. A kormány ezért több intézkedéssel, például a gyermekek után járó családi adókedvezménnyel, a gyed extrával, a rezsicsökkentéssel támogatja a szülőket – tette hozzá.

Ha egy gyermeknek nem adatott meg
, hogy családba szülessen, akkor is igyekeznek ahhoz hasonló körülményeket teremteni. Erről szól a nevelőszülői hálózat megerősítése, kiterjesztése – mondta. Novák Katalin szerint fontos az is, hogy azokra a gyerekekre is gondolni, akik nehéz anyagi helyzetben vannak, ezt segíti a szociális üdültetési rendszer, amelynek részeként több százezer gyermek pihenhet a Balaton partján. A gyermekek jólétét célzó intézkedés továbbá az egészségesebb közétkeztetés, a mindennapos testnevelés és a hároméves kortól kötelező óvoda is – emelte ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
Forrás : hirado.hu, MTI