PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 29., csütörtök

FRISS HÍR – szinte minden hivatalos iratod INGYEN lesz januártól!

FRISS HÍR – szinte minden hivatalos iratod INGYEN lesz januártól!

A korábbi híresztelésekkel eltérően még több hivatalos irat, dokumentum lesz ingyenes, mint azt hittük. Elképesztő bürokrácia csökkentési csomagot nyújtott be a kormány, melynek keretében rengeteg illetéket, eljárási díjat törölnek el, így rengeteg pénzt spórolhatunk meg egy egy hivatalos irat illetve papír elintézésekor!


2016-ban 10 milliárd forint állami pénzt szánnak az illetékek és eljárási díjak eltörlésére.Ez a 10 milliárd forint jövőre mind a lakosság zsebében marad! Az, hogy melyik illetékeket törlik el nem hasra ütés szerűen döntötték el, felméréseket végeztek a hivatalokban és ennek alapján alakult ki a végleges lista, melyet Lázár János nyújtott be elfogadásra az Országgyűlésnek!
Ezek lesznek ingyenesek a magánszemélyeknek :
1. erkölcsi bizonyítvány kikérése, évente 4 alkalommal ingyenes lesz
2. ingyenes lesz a személyi igazolvány is
3. ingyen kapjuk majd a lakcímkártyát is jövőre
4. ingyen lesz a névváltozás és családi állapot változás miatti okmánycsere is
5. az eltulajdonított okmányok pótlásának ügyintézése is ingyenes lesz
6. ingyenes lesz a diákigazolvány is
7. az első jogosítvány kiadása is teljesen ingyenes, illetékmentes lesz!
8. ingyenes lesz a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványának cseréje is
9. ingyenes lesz a a mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői jogosítvány
10. ingyenes lesz adókártya pótlása is, amennyiben azt eltulajdonították!
11. ingyenes lesz a pedagógus igazolvány is
A magánszemélyek mellett a vállalkozók is örülhetnek ugyanis évente négy alkalommal ingyenes lesz a cég cégkivonatának, cégbizonyítványának és cégmásolatának kiállítása ha ezt a cég egyik tagja vagy a cég képviselője kéri ki.Megszüntetik a számviteli beszámoló közzétételéért fizetendő igazgatási szolgáltatási díjat.
“Illetékmentessé és igazgatási szolgáltatási díjmentessé válhat a kormány által rendeletben kihirdetett vészhelyzet folytán bekövetkezett építménykárok helyreállításával összefüggő bontási, építési és a használatbavételi engedélyezési eljárás.
A 160 négyzetméter alatti hasznos alapterületű egylakásos lakóépület bontási, építési, módosított építés és használatbavételi engedélyezési eljárásáért sem kellene fizetni. Öröklés esetén a tulajdonjog változás ingatlan-nyilvántartási bejegyzése és a haszonélvezeti jog bejegyzése is illetékmentes lehet a törvény hatályba lépése után.” (forrás : vg.hu)
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!