PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 29., csütörtök

Így változik a Mindenszentek miatt a családi pótlék utalása

Így változik a Mindenszentek miatt a családi pótlék utalása

Az utalás időpontja nem egyezik meg a számlán történő jóváírással.
Bankszámlára utalás esetén 1-2 nap,míg postai kifizetésnél 4-6 nap múlva érkezik meg a kiutalt ellátás.


A KÖVETKEZŐ UTALÁS IDŐPONTJA : 2015. november 3.
Mikor kell szüneteltetni a családi pótlék folyósítását?

Az ellátás folyósítását szüneteltetni kell:
a) az ügyfél távolléte alatt, ha az ügyfél 3 hónapot meghaladó időtartamra olyan államba távozik, amely nem az EU tagállama, nem EGT-tagállam, vagy nem olyan állam, amelynek állampolgára azonos jogállást élvez az Európai Közösség és tagállamai vagy az EGT-megállapodásban részes állam állampolgárával.
b) az egyéb ellátás folyósításának időtartama alatt, ha a külszolgálatot vagy külföldi szolgálatot teljesítő személy részére a Cst. alapján ellátásra jogosító gyermekre tekintettel jogszabály alapján egyéb ellátást folyósítanak.
Szüneteltetni kell a családi pótlék folyósítását, amennyiben a 18. életévet betöltött személynek rendszeres jövedelme van. Rendszeres jövedelemnek kell tekinteni a legalább három egymást követő hónapban keletkezett jövedelmet. A folyósítást a negyedik hónaptól kezdődően kell szüneteltetni.
2016 Január 1.-től újabb szigorítások lépnek életbe, gyámhatóság kérheti a családi pótlék folyósításának felfüggesztését, ha a gyermek igazolatlanul hiányzik az óvodából.
Ebben már 5 nap óvodai hiányzásnál aggódhat a szülő. Indokolt esetben már ekkor felfüggeszthetik a folyósítást. De 20 nap után biztosan megszüntetik a folyósítást.
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!