PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 31., szombat

HIVATALOS – ebben az esetben kötelező a személyi igazolvány a Te gyermekednek is kortól függetlenül!

HIVATALOS – ebben az esetben kötelező a személyi igazolvány a Te gyermekednek is kortól függetlenül!

Az ÖN gyermekének van már személyi igazolvány?

A következő tényeket minden szülőnek tudnia kell! – 100%-ban hivatalos információk!
Forrás : Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala


1. 14 éves kor alatt teljesen ingyenesen, illetékmentesen igényelhető, abban az esetben ha nem elveszett, megsemmisült okmány cseréjéről van szó! 14 éves kor feletti gyermek esetében a személyi igazolvány ára 1500 forint.
2. A személyi igazolvány Európa számos országába való utazásra feljogosít! Utazhatunk vele az EGT tagállamokba illetve azokba az országokba ahol ezt nemzetközi szerződés vagy az állam belső joga biztosítja!
3. Kiállítását minden Magyarországon élő magyar állampolgár KÖTELES igényelni, (kiskorúak esetében a törvényes képviselő) ha nem rendelkezik útlevéllel vagy kártya formátumú vezetői engedéllyel?
A korábbi jogszabályi környezetnek köszönhetően még sajnos most is sokan azt hiszik, hogy a személyi igazolvány kiállítására csak 14 éves kor után kerülhet sor!Jogszabály rögzíti, hogy életkortól függetlenül minden magyar állampolgár rendelkezzen személyazonosításra okmánnyal.(személyi igazolvánnyal, kártya formátumú jogosítvánnyal, útlevéllel)
Jogszabály : 1992. évi LXVI. törvény 2009.06.28-án hatályba lépett módosítása.
A jogszabály szerint : Köteles állandó személyazonosító igazolvány kiadását kérni az a Magyarországon élő magyar állampolgár, aki nem rendelkezik érvényes útlevéllel vagy kártya formátumú vezetői engedéllyel.
4. Iskolai beiratkozás alkalmával szükséges lehet?
Több visszajelzés is érkezett arra vonatkozóan, hogy a gyermekektől az iskolai beiratkozáskor kérik a személyi igazolványt!
5. Hol intézhetem el?
A gyors és kényelmes ügyintézés céljából foglaljon időpontot bármelyik okmányirodába vagy okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablakhoz,
6. Honnan tudom meg, hogy elkészült az okmány,
Amennyiben az igényléskor jelzi, hogy SMS vagy e–mail értesítést kér az okmány elkészültéről, akkor ezt megkapja, de Ön is ellenőrizheti, hogy az okmány készítése éppen milyen folyamatban van a következő linken : https://osterweb.kekkh.gov.hu/osterweb/
Forrás : http://www.kekkh.gov.hu/szig/14evalatt/
Ügyintézési idő
A személyazonosító igazolvány ügyintézési ideje 20 nap.
Sürgősségi eljárásra nincs mód.
Lehetőség van SMS vagy/és e-mail értesítés kérésére az elkészült igazolvány postára adásának, illetve az okmányirodába érkezésének napjáról.
Érdemes tudni
Az állandó személyazonosító igazolvány érvényességének időtartama
- a kiadás napjától számított 3 év, ha a jogosult a 6. életévét még nem töltötte be,
- a 14. életév betöltésének napjáig terjedő időtartam, ha a jogosult a 6. életévét betöltötte, de a 14. életévét még nem töltötte be,
- a kiadás napjától számított 8 év, ha a jogosult a 14. életévét betöltötte, de a 18. életévét még nem töltötte be,
- a kiadás napjától számított 10 év, ha a jogosult a 18. életévét betöltötte;
határidő nélküli, ha a jogosult a 65. életévét betöltötte.