PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 31., szombat

OEP támogatás szemüvegre, szemüvegkeretre

OEP támogatás szemüvegre, szemüvegkeretre

Néhány szemüvegkeretet és lencsefajtát a társadalombiztosítás is támogat, persze nem a legdivatosabb modelleket.
Az Országos Egészségügyi Pénztár (OEP) általuk támogatott szemüvegekre néhány ezer forintos kedvezményt adnak. Támogatás csupán az OEP által kijelölt keretekre vagy lencsékre jár.


A támogatás igénybevételéhez először is lakóhelyünk szerinti illetékes szemorvoshoz kell ellátogatni és vizsgálat után RECEPTET KÉRNI!
Ennek fejében a kedvezmény bármely optikai üzletben beváltható.
A támogatás mértéke átlagosan 2500 forint.
A támogatott szemüvegekre általában pár ezer forintos kedvezmény jár, és ezek kizárólag az OEP által kijelölt darabok lehetnek. Az igénybevétel a lakhelyünkhöz közeli, illetékes szemorvosnál kezdődik, ahol a vizsgálat után receptet kell kérni. Ennek köszönhetően a pár-ezer forintos kedvezmény az ország bármely optikai üzletében beváltható. Átlagosan olyan 2000-2500 Ft kedvezmény szokott járni.
Egy dologra mindig ügyelni kell: A nagyobb bevásárlóközpontokban és benzinkutakon árult, előre legyártott dioptriás szemüveg és napszemüvegek inkább kárt okoznak.
a támogatott vény beváltása, közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkezőkre is vonatkozik, akik akár ingyen is kaphatnak szemüveget, ha az OEP által 100%-ban, támogatott termékek közül választanak. DE nem mindenki!Ez a lehetőség kizárólag közgyógyellátás jogcímén 18 év alatti betegek számára. És + 6-os dioptriától van csak ilyen.
Tehát előbb a KÖZGYÓGYELLÁTÁSI igazolványt KELL kiváltani a lakóhely szerint illetékes Önkormányzat szociális osztályán, ahhoz, hogy az ingyenes látásjavító
szemüveg-termékek igénybe vehetők legyenek!
Gyógyászati segédeszköz támogatás – szemüvegre, szemüvegkeretre, kontaktlencsére
A hazai gyógyászati segédeszköz választék társadalombiztosítási (tb) támogatás és ármegállapítás szempontjából két nagy csoportra, a „nem támogatott”, azaz közfinanszírozásban nem részesülő eszközök, illetve a tb támogatásba befogadott eszközök körére osztható. Az egészségbiztosítás a gyógyászati segédeszközök árához, javítási-, illetve kölcsönzési díjához nyújt támogatást (ún. ártámogatás), ha a támogatott eszközt az orvos vényen, a megfelelő támogatási jogcím és egyéb adatok megjelölésével rendeli.
Szemüveglencse és szemüvegkeret, kontaktlencse és kontaktlencse-tartozék a 14/2007. (III. 14.) EüM rendelet 14. számú melléklete szerinti vényen rendelhető!
Hol tájékozódhat?
1. A kezelőorvostól.
2. Forgalmazótól
3. Az OEP honlapjáról
A gyógyászati segédeszközök támogatására vonatkozó, a következők szerinti adatokat az OEP folyamatosan, minden naptári hónap 20. napjáig tájékoztató jelleggel a honlapján közleményben teszi közzé.
A támogatással rendelhető gyógyászati segédeszközökről az OEP honlapján szabadon és ingyenesen hozzáférhető, a közleménynél szélesebb adat tartalmú internetes eszközkatalógus érhető el a gyártó által rendelkezésre bocsátott részletes adatok alapján.


Itt tájékozódhat a támogatott szemüvegkeretekről >> http://sejk.oep.hu/content.php?s=catalog
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!