PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 26., hétfő

Így vehetsz lakást félretett pénz nélkül – TÉNYLEG LEHETSÉGES!

Így vehetsz lakást félretett pénz nélkül – TÉNYLEG LEHETSÉGES!

Remek cikkel állt elő a Bankmonitor, ahol részletesen bemutatja, hogy a valóságban hogyan lehet lakást venni önerő, félretett pénzt hozzáadása nélkül. Sajnos manapság rengeteg, olyan család van, akiknek nincsen félretett pénzük, de otthonra nekik is szükségük van, az állandó albérletből albérletbe költözés nem tesz jó a gyerekeknek, a családnak és a pénztárcának sem! Érdemes mindenkinek elolvasni ezeket az információkat!


Természetesen nem ez a legjobb megoldás, de megoldható és kivitelezhető! ITT EGY KONKRÉT ESET!
A történet valós, főszereplője egy édesanya egy gyermekkel, akiknek nincsen szinte semmilyen megtakarítása, pótfedezetet nem tud felajánlani a hitelhez! Szeretne egy kisebb saját lakást Budapesten…körülbelül nyolc millió forinttal számoltak a lakásra…
Hogyan kivitelezték?
Általánosságban elmondható, hogy egy lakás vagy ház megvásárlásához körülbelül húsz százalék önerővel rendelkezni kell! A jelen esetben említett nyolc milliós lakás esetében ez a 20%-os önerő 1,6 millió forintot jelent.Ha van olyan ingatlanod, amelyet be tudsz vinni a hitelbe pótfedezetként, akkor ennél kisebb mértékű önerő is elegendő.Jelen esetben az édesanya nem tudott pótfedezetet bevonni a hitelbe!
A lehetőséget a hölgy munkahelye jelentette, ugyanis a cég ahol dolgozott lehetőséget nyújtott munkáltatói lakáskölcsön igénylésére.A hölgy 2 millió forintos munkáltatói kölcsönt igényelt, melyet meg is kapott! Egyedülálló édesanya egy gyermekkel…így az új szocpol, illetve CSOK igénylésére is volt lehetősége!
Mégegyszer felmerül a kérdés…most akkor mia helyzet az önerővel? Kell vagy nem?
A törvény úgy rendelkezik, hogy egy ingatlanra maximum a piaci érték 80%-áig lehet jelzálogjogot bejegyezni.
Vannak bankok, akik a már folyamatban lévő munkáltató lakáskölcsönt nem veszik számításba, hiszen arról még nincsen kész szerződés! Ez jelentett a kapaszkodót!Ami fonto és lényeges, kihagyhatatlan információ, hogy ehhez egy olyan eladóra is szükség volt, aki elfogadta, hogy az adásvételi szerződés aláírásakor nem kapott pénzt.
Figyelem : ez a típusú lakásvásárlás nem kockázatmentes, hiszen a munkahelyünktől függünk, ahol bármikor bármi történhet! Végszükség esetén azonban alkalmazható!
Gyakorlatban így történt :
– beadták a hitelkérelmet a kiválasztott pénzintézetbe
– értékbecsléssel megállapították a lakás vételárát
– 5,5 milliós hitelösszeget hagytak jóvá
– ehhez 1 gyermekkel 500 ezer forintos CSOK támogatást kapott az édesanya
A bank természetesen csak azt követően folyósította a lakáshitelt, amikor a munkáltató már utalt.
Sajnos nagyon jól tudjuk, hogy nem minden cégénél van lehetőség ilyen munkáltatói kölcsön igénylésére, de egy próbát mindenképpen megér, megéri megkérdezni!


A cikk a bankmonitor.hu cikke alapján készült!