PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 26., hétfő

Minimálbér külföldön és itthon 2015

Minimálbér külföldön és itthon 2015

Minimálbér külföldön és itthon 2015, sajnos hátul kullogunk a 105,000ft-al!
Hiába emelkedett a minimálbér, a rangsor végén vagyunk. Bár tavaly év eleje óta emeltek egy keveset a magyar minimálbér összegén, az Európai Unió tagállamainak rangsorában még hátrébb csúsztunk.


Egy teljes helyet csúsztunk
Hiába emelték idén a minimálbért 105 ezer forintra a korábbi 101 500 forintról, a forint gyengülése miatt ez 3,3%-os bércsökkenés, ami a legnagyobb visszaesést jelenti az Európai Unió tagállamaiban történt változásokhoz képest – rajtunk kívül egyedül Horvátországban volt csökkenés, de itt is csak 2,3%.
Így történhetett, hogy egy helyet visszaestünk a statisztikai hivatal fizetésekre vonatkozó rangsorában: jelenleg Magyarországon az ötödik legalacsonyabb a minimálbér az uniós tagállamok közül.
Tavaly sem álltunk a lista élén, de akkor még négyen következtek utánunk – ez idén háromra csökkent, a miénknél csak a cseh, a litván, a román és a bulgáriai minimálbér kevesebb. 2014-ben még Lettország is rosszabbul állt, ám ők idén az árfolyamváltozás miatt megelőztek minket.
minimalber_150107
Luxemburgban áll a legjobban
Míg Bulgáriában az EU által meghatározott legkisebb adható fizetést kapják a dolgozók, ami alig 200 euró, Luxemburgban havi 1 922 eurós minimálbért jegyeznek – ez közel 600 ezer forintnak felel meg. A magyar minimálbér átszámítva körülbelül 338 euró lenne havonta.
Bár még mindig Románia van a második legrosszabb helyzetben a minimálbér összegét tekintve, az ő szénájuk jobban áll: náluk történt a legnagyobb béremelkedés, pontosan 14,1% tavaly óta. 2014-ben a lettek álltak az utolsó előtti negyedik helyen, de náluk is magas, 12,5%-os volt az emelkedés, így feljebb léptek a rangsorban, és a helyüket most mi vettük át.