PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 19., hétfő

Januártól megszűnik az ingyenes pálinkafőzés – jön a párlatjegy!

Januártól megszűnik az ingyenes pálinkafőzés – jön a párlatjegy!

Januártól vége az ingyenes pálinkafőzésnek
Adóváltozásokat jelentett be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára. Egyszerűbb lesz a személyi jövedelemadó bevallása, jövőre másfél millió, 2017-ben már majdnem négymillió adózónak az adóhivatal készíti majd el a bevallását. Januártól vége az ingyenes pálinkafőzésnek, jön a párlatjegy, és jövő májustól bevezetik az áfás vállalkozások minősítését is.


Forrás : atv.hu
JOGKÖVETKEZMÉNYEK
A vámhatóság magánfőzésre használt desztillálóberendezést lefoglalja, ha
- a magánfőző a bejelentésében az adó megállapításához szükséges adatokra, valamint a bérfőzésben előállított párlatra vonatkozóan valótlan nyilatkozatot tesz;
- a magánfőző a desztillálóberendezést a párlattól eltérő alkoholtermék előállítására használja;
- a magánfőző a párlatot a fentiekben ismertetettektől eltérően értékesíti.

A vámhatóság ellenőrzései során a Jöt-ben és a Vhr-ben meghatározottak teljesülését vizsgálja. A vámhatóság vizsgálni fogja továbbá az alkoholvizsgáló mobil laboratórium bevonásával végzett ellenőrzések alkalmával a közúton, közterületen, nem jövedéki engedélyes kereskedők üzlethelyiségeiben (elsősorban olyan a vendéglátó-ipari üzletekben, ahol párlat illegális forgalmazása feltételezhető) előtalált olyan alkoholtermékeket, melyek tekintetében vélelmezhető, hogy magánfőzés vagy bérfőzés keretében kerültek előállításra. A vámhatóság az előzőeken túlmenően a jövőben is elvégzi az ellenőrzött információkat tartalmazó – például a bérfőzetőkre vagy a magánfőzőkre vonatkozó – közérdekű bejelentések kivizsgálását is.