PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 17., kedd

18 helyzet, amikor az állam elveheti a lakásodat, úgy is hogy nem tartozol!

18 helyzet, amikor az állam elveheti a lakásodat, úgy is hogy nem tartozol!

Az állam több esetben is kisajátíthatja a lakásodat, akkor is ha nincs tartozásod. Ezen kisajátítás értelmében megszerzik a tulajdonjogot a lakásodra!
Mit is jelent a kisajátítás?


Egy ingatlan tulajdonjogának állami vagy önkormányzati, közérdekű célra való megszerzését az eredeti tulajdonostól.
Ritka eset és természetesen szigorú szabályok alapján működik, de a hatályos törvények szerint a mai napig van erre lehetőség!
A kisajátítás részletes szabályait, szabályozását a kisajátításról szóló 2007. évi CXXIII. törvény szabályozza, mely 18 különféle közérdekű célt sorol fel, melyek esetében szó lehet róla.
A kisajátítás közérdekű célra használható jogeset és csakis kivételes esetben lehet élni a lehetőséggel, de sajnos lehet!
Kisajátításra következő esetekben van lehetőség >>
honvédelem
nemzetközi szerződés alapján megvalósuló területcsere
terület- és településrendezés
kötelező állami, illetve kötelező önkormányzati feladathoz kapcsoló oktatási, egészségügyi, szociális létesítmény elhelyezése
közlekedési infrastruktúra fejlesztése
energiatermelés
energiaellátás
bányászat
elektronikus hírközlési szolgáltatás
örökségvédelem
természetvédelem
vízgazdálkodás és víziközmű-szolgáltatás
fenntartható erdőgazdálkodás, valamint véderdő telepítése, védőfásítás és közérdekű erdőtelepítés
építésügyi korlátozások felszámolása
az ingatlant terhelő, az ingatlan rendeltetésszerű használatát jelentősen korlátozó vagy megszüntető közérdekű használati jogok, szolgalmak miatti hátrányok megszüntetése
környezetvédelem
sportinfrastruktúra fejlesztése
valamint az Országgyűlés munkáját segítő hivatali szervezet elhelyezése.
A kisajátítás esetén a tulajdonosokat teljes kártérítés illeti meg!A kisajátításhoz kisajátítási eljárás kell, melyet a bíróságnak kell lefolytatnia.Akkor van rá szükség ha normál adás vétel esetében nincs lehetőség a terület vagy ingatlan megszerzésére.A kisajátítás továbbá csak feltétlen, teljes és azonnali kártérítés mellett történhet meg.Az ügyintézés 45 napot vehet igénybe!
Itt a törvény pontos szövege : http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700123.TV
A cikk a Femina egyik cikke alapján készült!
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!