PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 11., szerda

A dohányosoknak az e-cigarettát is a dohányboltban kell majd keresniük

A dohányosoknak az e-cigarettát is a dohányboltban kell majd keresniük

A kormány szigorítaná az elektronikus cigaretta (e-cigaretta) használatát és forgalmazását, egy a parlament előtt lévő törvényjavaslat értelmében a jövőben interneten sem lehet majd ilyet vásárolni – mondta az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.


Beneda Attila kiemelte, tévhit, hogy az e-cigaretta nem káros és segít a leszokásban, és a napvilágot látott kutatások alapján döntött úgy a kormány, hogy törvényben szabályozzák az e-cigaretta használatát és forgalmazását.
elektronikus cigaretta
Hangsúlyozta: a cigaretta párája káros a környezetre és az egészségre, hosszabb távon pedig komoly megbetegedéseket okozhat, hasonlóan, mint a hagyományos dohánytermékek.
Beneda Attila hozzátette, az uniós dohányirányelvek miatt kellett pontosan meghatározni az e-cigaretta fogalmát és forgalmazásának feltételeit, jelezve egyben azt is, hogy az e-cigarettát nem fogják betiltani, de ezen termékekhez is a dohányboltokban lehet majd hozzájutni.
A törvényi változtatások a jövő év nyarán lépnek életbe.
Török Krisztina, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója a Ne gyújts rá! világnap alkalmából arról beszélt, az intézet kisfilmekkel és különböző akciókkal próbálja folyamatosan felhívni a figyelmet a dohányzás káros hatásaira.
Az alkalomra elkészített és a sajtótájékoztatón bemutatott három kisfilm kapcsán – amelyekben hárman mesélik el, hogyan szoktak rá a dohányzásra és ez esetükben milyen komoly megbetegedést okozott – a főigazgató megjegyezte, a videókkal a céljuk nem az ijesztgetés, hanem annak tudatosítása, hogy a bemutatott élethelyzetek “velünk is megtörténhetnek”.
A cikk forrása: hirado.hu