PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 23., hétfő

Akár 5 millió forintot is elengedhet a bank a hiteledből! – ezt kell tenned érte!

Akár 5 millió forintot is elengedhet a bank a hiteledből! – ezt kell tenned érte!

Húszezer családon segíthet az új adósságrendezési program, melynek lehetőségével eddig még csak 51 család élt. Rengeteg papírra és dokumentumra van szükség az adósságrendezés igényléséhez, de a jelentős papírmunka és utánajárás megéri, ugyanis akár 5 millió forintot is elengedhetnek az adósságunkból a hitelezők ha csatlakoznka programhoz.


A belépéshez szükséges dokumentumok több száz oldalasak és bonyolult a kitöltésük, igaz, részletes kitöltési útmutató van hozzá.
De hogy is működik az adósságelengedés?

Az elengedés mértéke a magáncsőd igénylésének első két lépcsőjénél teljes mértékben a felek megállapodásától függ.Itt hatalmas összegeket harcolhatunk ki magunknak ha elég ügyesek vagyunk!
Vezessük végig egy példán, hogy érthető legyen:
Példánkban az adósnak 10 milliós jelzáloghitel tartozása van, 2,5 millió úgynevezett privilegizált adóssága (közüzemi tartozás, tartásdíj, közös költség stb.) és 5 millió forint egyéb adóssága van. Ragaszkodnak lakásuk megtartásához, mivel megfelel a méltányolhtató lakásigénynek ezért erre van lehetőségük.Példánkban a családnak nincsen eladható ingósága.
“A jelzálog után eddig visszafizetett adósság 5 millió forint, a lakás eredeti forgalmi értéke pedig 15 millió forint volt, ez a jelzáloghitel megtérülése miatt fontos, mivel ez a bank minimális megtérülése. Ebben a példában a jelzáloghitel nem öt év alatt, hanem 9 év alatt térülhet meg, ami három év futamidő rövidülést jelent az eredeti hitelhez képest, ennyi idő alatt éri ugyanis el a hitel az ingatlan forgalmi értékét, ami 15 millió forint. ” (penzcentrum.hu)
A privilegizált tartozást az egyéb kategóriához mérik. A privilegizált tartozások esetében ha a privilegizált adósság több, mint az egyéb tartozás, akkor ez utóbbi megtérülésének a 120 százalékát kell visszafizetnie az adósnak a magáncsőd ideje alatt.Jelen esetben a privilegizált adósság 45,6 százalékát minimum ki kell fizetnie. Ez eszerint a példa szerint 2.5 milliót jelent, magyarul a teljes privilegizált adósságunkat meg kell fizetni.
Az egyéb adósságok esetében a tartozás 38 %-át kell megfizetni!Ez a minimálisan megfizethető összeg, ezt mindenképpen törlesztenünk kell, vagyis ez azt jelenti hogy 5 millió forintból a magáncsőd teljen isőtartama alatt 1,9 mllió forintot kell visszafizetni.
Az összes tartozás 17 500 000 forint.
A törlesztőrészlet így 181 ezer forint havonta! Az elengedett adósság a magáncsőd vége után 2 millió forint!
Na de hol van az előbb emlegetett 5 milliós adósságelengedés? Nézzük meg a következő példát!
A második példában szereplő adónak 8.5 milliós jelzálog tartozása van és 2,5 millió egyéb tartozása, privilegizált tartozása nincsen.Így az összes tartozása 10 500 000 forint. Példánkban 500 ezer forintnak megfelelő vagyonnal rendelkezik a család, amit értékesíteni lehet!
A jelzáloghitel esetén 6 milliós forgalmi értékkel számolunk a lakásnál.a kamatokkal együttvéve a tartozás már 8 milliós, de a lakás forgalmi értéke csak 6 millió és az eddigiek folyamán már 4 milliót törlesztettek, így csak 2 milliót kell majd visszafizetni.
Az egyéb tartozás 2,5 millió forint, ennek 38%-a 950 ezer forint, csak ennyit kell visszafizetni!
“Ennél a példánál a jelzálogadósság aránylag alacsony minimálisan megfizetendő összege miatt a magáncsőd már 5 év alatt lezárulhat. A havi törlesztőrészlet 45 ezer forint lesz, az elengedett tartozás pedig 5,5 millió forint lehet. Ha itt is egy kétgyerekes családból indulunk ki, akkor a belépéshez szükséges minimális havi jövedelem 202 ezer forint lesz.” (pénzcentrum)
Ki élhet a lehetőséggel?
– minimum fél millió forint olyan adóssága van ami már 90 napja lejárt
– adóssága 2 és 60 millió között van
- vállalnia kell, hogy a csődbiztos dönthet a kiadásai felett
A cikk a www.penzcentrum.hu egyik cikke alapján készült.
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!