PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 25., szerda

Gyed Extra 2016 – Féléves Kortól Jár A Gyed Extra Jövőre

Gyed Extra 2016 – Féléves Kortól Jár A Gyed Extra Jövőre

Gyed extra : 2016-ban változások lesznek a családtámogatási rendszerben, mondta el Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. A 2014-ben bevezetett gyed extra, amely munka mellett is lehetővé teszi a családtámogatás folyósítását, január elsejétől már a gyerek féléves korától igénybe vehető.


A támogatás eddig csak egyéves kortól járt, a mostani változással akár 900 ezer forintos többletjövedelemhez juthatnak az arra jogosult családok, írja az MTI. Gyed extra 2016 – Kalkulátor
A gyed extrát 2014-ben csaknem ötvenezren vették igénybe. Novák Katalin elmondta, továbbra is megmarad a testvérgyed, amely azt jelenti, hogy két gyerek után kétszeres, három gyerek után háromszoros összeg jár, ha a gyerekek gyorsan egymás után születnek.
Bővül a gyerekek napközbeni elhelyezésének lehetősége is, 2016-tól már négyféle ellátástípus közül választhatnak a szülők: jön a mini, családi és munkahelyi bölcsőde is. Eddig a tízezer lakos feletti településeken volt kötelező bölcsőde fenntartása, a törvényjavaslat elfogadása után azonban már minden olyan településen gondoskodni kell erről, ahol negyvennél több három év alatti gyermek él, vagy van legalább öt olyan gyerek, akinek a szülei igénylik ezt az ellátást. Bölcsőde- és óvodaépítésre 100 milliárd forint áll a kormány rendelkezésére a következő években.

Az államtitkár elmondta, kiterjesztenék a pedagógus-életpályamodellt a felsőfokú végzettséggel rendelkező kisgyermeknevelőkre. Ez csaknem 900 dolgozót érint. A további változások között említette, hogy 2016-tól egyszerre lehet majd igényelni a csecsemőgondozási díjat (csed) és a gyedet, tehát ezentúl nem kell külön-külön benyújtani az erre vonatkozó igényt. Ezenkívül megteremtik a családi pótlékról való lemondás lehetőségét is: ez azoknak a családoknak szól, amelyek megengedhetik maguknak, hogy lemondjanak erről a juttatásról.
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!