PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 23., hétfő

Hamarosan végleg eltörlik a munka nélküli segélyt – csak közmunka lesz!

Hamarosan végleg eltörlik a munka nélküli segélyt – csak közmunka lesz!

Óriási és sokak számára megdöbbentő lépésre készül a kormány, végérvényesen el akarják törölni a munkanélküli segélyt! Kevesen tudják, de sok olyan ország van, ahol a munkanélkülieknek semmilyen ellátás, semmilyen támogatás nem jár, egyetlen forint segítséget sem kapnak!


A kormány a munkanélküli segély helyett közmunkát kínál. Minden eddiginél nagyobb volumenű közmunka program indul övőre, ezzel párhuzamosan pedig megkezdődik a felkészülés a munkanélküli segély végleges eltörlésére, melyet a kormány 2018-ra tervez.
Sokak szerinte ez az egyik legrosszabb döntés az elmúlt években, hiszen a tapasztalatok azt mutatják szerintük, hogy a közmunka semmilyen belépőt nem jelent a normális munkaerőpiacra. A terv egyébként nem új, már 2010-bn nyilatkozott a kormány arról, hogy el kívánja törölni a munkanélküli segélyt, de most már elérhető közelségbe került a döntés!
Azért nem olyan fekete a dolog a cél nem rossz! —> 2018-ig teljesen eltörölné a munkanélküli-segélyeket, és elérné, hogy mindenkinek legyen olyan munkája, amiből nemcsak hogy megélni, hanem gyarapodni is tud. Orbán szerint a kormány így nem a munkanélküliséget, hanem a munkát támogatja.
2018-ig minden évben a negyedével csökkentenék a munkanélküliek támogatását és az erre szoruló embereket bevezetnék a közmunka programba. A kormányzat rendszeresen emlegeti, hogy a közmunka kaput jelent a munka világába, tehát a közmunkán keresztül a munkanélküliek segélyezettből átléphetnek a valódi munkaerőpiacra.
Az ellentábor ehhez képest azt állítja, hogy nagyon nehéz a közmunkaprogramból a piaci alapú munkavállalásba lépni,ugyanis a közmunkaprogramban dolgozó semmilyen plusz kompetenciára nem tesz szert munkájában, a napi munkaidő után már nehezére esik állást keresni és sokszor az önkormányzat sem partner a munkaerő megtalálásban ugyanis közmunkások olcsó munkaerőt biztosítanak számukra!
További fontos kérdés, hogy a lecsökkentett segélyek mellett mi lesz azokkal, akik egyszerűen nem jutnak közmunkához? Sok olyan esetről lehet tudni, hogy a közmunkáért is verseny van egyes településeken, aki ebből kimarad, és segélyt se kap, az nagyon gyorsan lecsúszhat.
A cikk az Index egyik cikke alapján készül!
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!