PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 24., kedd

Így ad pénzt a Munkaügyi központ – cserébe csak tanulnod kell

Így ad pénzt a Munkaügyi központ – cserébe csak tanulnod kell

PÉNZBELI TÁMOGATÁS MUNKANÉLKÜLIEKNEK, DOLGOZÓKNAK, KÖZMUNKÁSOKNAK!
Foglalkozást elősegítő támogatások- Képzési támogatás
A foglalkozást elősegítő képzési támogatás célja az elhelyezkedési esélyek javítása valamint a munkahely megtartásának az elősegítése. pénz-támogatások
A képzési támogatásra csak akkor jogosult a személy, ha a munkaügyi központ ajánlotta a képzést vagy még a képzés megkezdése előtt egyetértett a képzésben való részvétellel.



A támogatás jövedelmi helyzettől független pénzbeli ellátás, amelyek a következő formában nyújthatók:

– kereset kiegészítés vagy keresetpótló juttatás
– a képzéssel kapcsolatos költségeknek a megtérítése, részben vagy egészben is lehetséges a képzési intézmény által meghatározott képzési költség, és a képzéshez kapcsolódó: helyi, helyközi utazás, szállás, élelmezés költségei)
A képzési támogatásban akkor részesülhet a személy, ha a munkaügyi központ ajánlotta fel a képzést vagy még a képzés kezdete előtt egyetértett a munkaügyi központ abban, hogy a személy részt vegyen az adott képzésben.
Keresetpótló juttatásban a személy csak akkor részesülhet, ha olyan intenzív képzésben vesz részt, amely elméleti képzés vagy az együtt folytatott elméleti és gyakorlati képzés időtartama eléri hetente a minimum 20 órát.
A keresetkiegészítés, a képzés előtt elért átlagkereset és a képzés alatt kapott kereset közti különbsége.
A keresetpótló juttatás összege nem lehet kevesebb mint a megállapításakor érvénybe lévő közfoglalkoztatási bér hatvan százaléka, ugyanakkor nem lehet több a közfoglalkoztatási bér összegénél, amely összeg 2015-ben: 79.155 forint.

Kinek adható támogatás a képzéshez:

1.- álláskereső
2.- nem töltötte be a 25.életévét és nem szerzett jogosultságot álláskeresési járadékra , álláskeresési segélyre a tanulói jogviszonyának megszűnte után.
Amennyiben a személy felsőfokú végzettséggel rendelkezik,akkor részesülhet képzési támogatásban ha nem töltötte be a 30. életévét a hallgatói jogviszony megszűnte után és nem szerzett jogosultságot álláskeresési járadékra és álláskeresési segélyre.
3.- a következő ellátások valamelyikében részesül:
– terhességi gyermekágyi segély
– gyermeknevelési támogatás
– gyermeknevelési segély
. csecsemőgondozási díj
– gyermekgondozási díj
– ápolási díj.
Még további feltétel, hogy nem haladhatja meg a heti 30 órát a képzés időtartama valamint a gyermek egy éves életkor betöltése után kezdődik meg a képzés a gyes, gyed-ben részesülő szülőnek. A gyes, gyed, gyet- ben részesülő személy nem folytathat keresőtevékenységet sem.
4. rehabilitációs ellátást kap
5. annak a személynek is adható, akinek a munkaviszonya várhatóan 1 éven belül megszűnik és ezt közölte írásban a munkaadó az állami foglalkoztatási szervvel és a munkavállalóval is.
6. közfoglalkoztatott és a képzésben való részvételt vállalta.
7. olyan munkaviszonyban álló személy, akinek a képzés nélkül nem biztosított a foglalkoztatása.

A képzésben résztvevő személy számára havonta utólag folyósítják a keresetpótló juttatást és a költségtérítést, amely az élelmezés és a szállás költségeit fedezi. Megelőlegezhető az utazási költség a képzésben résztvevő személy számára.
Nagyon fontos kitétel, hogy amennyiben a képzésben résztvevő személy neki felróható okból nem vesz részt az óralátogatásban, azokra a napokra nem kap keresetpótló juttatást.
Az igényt a képzési támogatásra a lakcím szerint illetékes munkaügyi központ kirendeltségére kell benyújtani. Minden évben nyilvánossá teszi a munkaügyi központ azokat a képzéseket, amelyekhez támogatást nyújthat, ugyanakkor a kirendeltség választja ki azokat a személyeket, akiknek javasolja a képzésben való részvételt. A munkaügyi központ és a kiválasztott személy együttesen döntenek a támogatott képzés irányáról, amennyiben több intézmény szerepel a munkaügyi központ jegyzékében, akkor a képzésben résztvevő személy választhatja ki, hogy melyik intézménynél szeretne a képzésben részt venni.
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!